tiistai 30. marraskuuta 2021

Matkakaipuuta - The Ritz

Ai että, jos olosuhteet sallisivat, lähtisin nyt Lontooseen jouluostoksille. Varaisin ihan ensitöikseni iltapäiväteen Ritzistä - se yleensä pitää varata kuukausia etukäteen. Tosin korona-aika saattaa olla muuttanut tätäkin tilannetta. Ritzissä on aina todella ihanat joulusomisteet, ja mahtava joulukuusi. 

Ritzin jouluvalmisteluista ja muusta elämästä kulissien takana tuli taannoin TV:stä kaksiosainen ohjelmasarja nimeltään Ritz hotel London, kurkistus huippuhotelliin. Ohjelman jaksot ovat ilmaiseksi nähtävissä vielä jonkin aikaa MTV Palvelussa. Kannattaa katsoa (linkki edellä).

Viimeinen kuva on hissistä, jos ihmettelette 😁. Hyvin kaunis paikka koko hotelli, ja varsinkin tämä ravintolakerros etenkin joulukoristeissaan. 

Meillä on muuten kauniisti sidottu Michelin-kokki John Williamsin (hän on oikein MBE) kirja, jonka julkkareista on myös TV-sarjassa.

Onhan Lontoo tietty kiva muutenkin. Shoppailu- ja huvittelumahdollisuudet ovat siellä omaa luokkaansa.  Jos haluat illalla vaikka teatteriin, niin aina löytyy jotakin mielenkiintoista.

Muutenkin sikäläistä elämää on kiva katsella. Tai näin joulun alla katsella vaikka katujen jouluvalaistuksia.

Minulle jotkut kaupatkin, kuten Whole Foods Kensington High Streetillä on jo elämys, vaikka se ei Teksasissa Austinissa olevaa ketjun lippulaivaliikettä mitenkään päihitäkään. Myös lukuisat farmers' marketit ja (kirppu)torit siellä sun täällä, Covent Garden ja nähtävyydet ovat ihania, vaikka niitä vaan kävelylenkillään katselisi.

Lontoo on minulla yksi niitä maailman It-paikkoja, ja niin sopivan tuttu vuosien varrelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!