torstai 25. marraskuuta 2021

Burrataa, babypinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja

Burrata on ollut "muotijuusto" jo pitkään. Tätä mainetta on siivittänyt sen varsin hankala saatavuus, sillä burrata on syötävä tuoreena, joten sitä eivät monet kaupat varastoi. 

Burrata on mozzarellan serkku, ja se on valmistettu puhvelinmaitomozzarellasta, joka venytetään pussimaiseksi ja täytetään mozzarellan valmistuksesta jäävän ylijäämämozzarellan paloilla, heralla ja kermalla (lue lisää täältä). Herkullinen täyte valuu halkaistessa juustopussin sisältä. Kuumennusta tämä juusto ei kestä, vaan se on parasta huoneenlämpöisenä.

Yllätyksekseni huomasin tarjouslehdestä, että Lidliin oli tullut erä burrataa juuri tänään torstaina, ja pitihän sitä herkkua saada. Tarjosin sen babypinaatin, uunissa oliiviöljyssä paahdettujen, yrteillä maustettujen kirsikkatomaatinpuolikkaitten, balsamicon, oliiviöljyn, tuoreen basilikan ja rouhitun mustapippurin kanssa. Koko komeus oli ryyditetty hippusella suolaa. Tähän sopisivat myös paahdetut pähkinät tai pinjansiemenet, mutta innoissani unohdin ne tyystin, vaikka niitä olisikin kaapista löytynyt.


Tätä kermaista herkkua kannattaa yrittää vielä pelastaa itselleen Lidlistä huomenna perjantaina - ellei se ole loppuunmyyty. Esitteen mukaanhan sitä tuli myymälöihin vain erä. Minun ostamieni purkkien päiväys oli 2.12., joten ihan päivässä ei näitä tarvitse välttämättä syödä, jos sitten sattuisi näitä vielä perjantaina tai sen jälkeen saamaan käsiinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!