torstai 25. marraskuuta 2021

Burrataa, babypinaattia ja paahdettuja kirsikkatomaatteja

Burrata on ollut "muotijuusto" jo pitkään. Tätä mainetta on siivittänyt sen varsin hankala saatavuus, sillä burrata on syötävä tuoreena, joten sitä eivät monet kaupat varastoi. 

Burrata on mozzarellan serkku, ja se on valmistettu puhvelinmaitomozzarellasta, joka venytetään pussimaiseksi ja täytetään mozzarellan valmistuksesta jäävän ylijäämämozzarellan paloilla, heralla ja kermalla (lue lisää täältä). Herkullinen täyte valuu halkaistessa juustopussin sisältä. Kuumennusta tämä juusto ei kestä, vaan se on parasta huoneenlämpöisenä.

Yllätyksekseni huomasin tarjouslehdestä, että Lidliin oli tullut erä burrataa juuri tänään torstaina, ja pitihän sitä herkkua saada. Tarjosin sen babypinaatin, uunissa oliiviöljyssä paahdettujen, yrteillä maustettujen kirsikkatomaatinpuolikkaitten, balsamicon, oliiviöljyn, tuoreen basilikan ja rouhitun mustapippurin kanssa. Koko komeus oli ryyditetty hippusella suolaa. Tähän sopisivat myös paahdetut pähkinät tai pinjansiemenet, mutta innoissani unohdin ne tyystin, vaikka niitä olisikin kaapista löytynyt.


Tätä kermaista herkkua kannattaa yrittää vielä pelastaa itselleen Lidlistä huomenna perjantaina - ellei se ole loppuunmyyty. Esitteen mukaanhan sitä tuli myymälöihin vain erä. Minun ostamieni purkkien päiväys oli 2.12., joten ihan päivässä ei näitä tarvitse välttämättä syödä, jos sitten sattuisi näitä vielä perjantaina tai sen jälkeen saamaan käsiinsä.

4 kommenttia:

  1. Pitääpä joskus ostaa. Ainakin Ukko-Pekan valikoimiin burrata näyttää kuuluvan, olen monasti pysähtynyt sen kohdalle mutta jättänyt ostamatta. Varmaan moni muukin hyvän valikoiman k-supermarket pitää sitä valikoimissaan. Eeva E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kallistahan se on, mutta kannattaa kokeilla, ainakin jos lisukkeet ovat kunnollisia, sillä juusto itsessään on kermainen ja todella mieto. Ripsauta sulaa ja mustapippuria päälle.

      Poista
  2. Juu varmaan se vaatii suolaa ja pippuria ainakin mun suuhuni sopiakseen, mulla on kammo kaikkea "mautonta" kuten keitettyä kananmunaa kohtaa. Voi olla että burrata ei ole minua varten mutta voihan sitä nyt kerran kokeilla. EevaE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään pidä mauttomasta ruoasta, ja mozzarellasta en ollenkaan. Tosin Lontoon Borough Marketilla on yksi myyjä jolta aina ostimme bufalamozzarellaa, joka oli maukkainta ikinä!

      Burrata on paljon kermaisempaa kuin tavallinen mozzarella. Ei se suola ja pippuri ehkä tee siihen niinkään paljoa makua, mutta sen mukana tarjottava salaatti kannattaa kyllästää kunnon balsamicolla ja tosiaan jollain hapokkaalla, kuten noilla semikuivatuilla tomaateilla. Ihan kokonaan kuivatuista tomaateista en taas tykkää, mutta noita semi-dried/sun blushed -juttuja saa onneksi nykyään jo monista paikoista.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!