sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Kevään merkkejä

Yksi varma kevään merkki on siinä, että alan hösöttää puutarhajuttuja. Enkä edes omista puutarhaa, mutta miehellä on iso talo, jota ympäröi valtava puutarha, ja siellä on vielä tilaakin istutella. Keittiön toisen ikkunan alle olen hankkinut pienen hyötykasviston, jossa on karhunlaukkaa, raparperi, maa-artisokkaa, lipstikka, mustaviinimarjapensas ja joitain yrttejä, joiden talvehtimisesta ei vielä ole mitään tietoa, koska viime päivinä on lunta pukannut.


Huomasin netissä myytävänä pylväsmansikan taimia, ja vanha äitini sai niitä jo äitienpäivän etukäteislahjana viisi kappaletta plus kaksi pakkausta lannoitetta. Kunkin taimen pitäisi tuottaa keskimäärin 5-10 kg mansikkaa. Katsotaan, miten käy.

Kuva: koynnosmansikat.fi

Nämä sopivat äidin rivarin terassille kasvatettaviksi vaikka ruukussa. Kasvaakseen pystysuoraan ne toki tarvitsevat tukikepit. Mielenkiintoista kuulla, miten kasvatus onnistuu.

Ostin myös kurkkuyrtin ja idänunikon sekä pioniunikon siemeniä. Viimeksimainitusta en ole koskaan kuullutkaan, mutta kauniilta ne näyttävät! Rakastan unikoita.


Erääseen tyhjään tontinnurkkaukseen olen kaavaillut perheomenapuuta. Nyt sitten silmäni osuivat myös teivadelmaan. Tuo puutarhamyymälä on tässä vieressä, niin taidan tilata sellaisen, mies voi istuttaa (minähän en alentuneessa immuniteetissa saa sellaisin hommiin ruveta). Tuo marjahan on vähän kuin boysenmarja, eikös sekin ole karhunvatukan ja vadelman risteytys? Voisin syödä niitä kilokaupalla.

Mutta nyt vaan siis odotellaan kevään etenemistä! Eilen puutarha näytti vielä tältä. Ei hyvä...


Täytyy vaan ajatella, että "Spring is around the corner!"


Onko siellä langoilla teitä muita, joita "kevättää" samalla tavalla puutarha-asioiden kanssa?

Mukavaa Palmusunnuntaita!

6 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs kukkakuvasi aiheutti suuren kevätkaipuun 🥰 Ja kyllä, odotan kovasti kevättä ja pihapuuhia.
  On ollut hieno talvi, mutta saisi lumentulo jo vähitellen riittää.
  Onko sinulla tuon huvimajan ja penkin välissä jokin vesiallas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kesä saisi tulla jo!

   Joo, penkin edessä on liuskekivillä reunustettu (ja pohjustettu) suihkulähde, jossa kasvaa jotakin, en tunnista, mitä se on. Täältä (kuva otettu keskikerroksen salista) katsoen oikealla menee talvipuutarhasta alas puksipuiden reunustamat portaat, joiden vieressä on pieni puro, joka päättyy tuonne suihkulähteeseen.

   Alimmassa kerroksessa salin alla on tosiaan uima-altaan vieressä ulokkeena talvipuutarha, pitäisi varmaan kunnostaa sekin, niin voisi viettää siellä kesällä aikaa.

   Poista
 2. Onhan niitä puutarhahaaveita. Tilasin biohiiltä ja haaveilen hevosenkakasta 😄 Tomaattia ja basilikaa kylvin, siemeniä on tilailtu ja perunaa idätyksessä. EE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sellaisella hyvin palaneella hevonkakalla (tai poninsellaisella) tulee kyllä hyvät tomaatit ja kurkut (ah, lapsuudenkodin kasvihuoneen tuotoksia muistelen...). Mihin se biohiili?

   Poista
 3. Biohiili on nyt in puutarhanhoidossa. Se on kuivatislattua puuta, joka sitoo paljon vettä ja jos se ladataan ravinteilla ennen maahan laittamista niin niitä se vapauttaa vähitellen. Se parantaa maan rakennetta ja vähentää kastelun tarvetta. Sitä myydään n sentin kokoisina rakeina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos! Aina oppii jotakin! Sehän kuulostaa kätevälle!

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!