Piti kirjoitella tänään ihan toisesta aiheesta, mutta...
Sitten kaupasta löytyi karhunlaukkaa.
Tiedän, että Keski-Euroopassa on karhunlaukka-aika, mutta toistaiseksi sitä ei ole ollut tässä lähi-Rewessäni, joten ilman muuta ostin. Joskus Sveitsin-aikoinani tein siitä keittoa, mutta kumma kyllä sitä reseptiä en täältä blogista löytänyt, joten piti hiukan "säveltää".
Karhunlaukka maistuu hiukan valkosipuliselta, joten se vaatii oheensa jonkin neutraalin kasviksen, joka sitten valikoitui kesäkurpitsaksi.
Aloitan aina keitot kuullottamalla (oliiviöljyssä tai voissa, keitosta riippuen - esim. kalakeitto vaatii voin, muuten pärjään oliiviöljyllä, varsinkin kasvisten kanssa) sipulisilppua öljyssä. Nyt oli varastossa punasipulia, mutta kaikki sipulit käyvät ihan yhtä hyvin.
Kaapissa oli pieni pullollinen nestemäistä valkosipulia, joten sitä lisäsin keittoon maustaessani sen. Eikä sitäkään olisi ihan välttämättä tarvittu.
Kerma ja oliiviöljy unohtuivat kuvasta. Kermaakaan ei tarvittu paljoa, ja sitä ilmankin olisi pärjännyt, niin maukasta tästä tuli. Pieni luraus öliiviöljyä meni myös annoksen pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!