sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Koblenz

Hiukan vielä saatte kestää näitä reissujuttuja. Tässä postauksessa on kuvia Koblenzista, joka sijaitsee Rein- ja Mosel-jokien yhtymäkohdassa Rheinland-Pfalzin osavaltiossa. 

Roomalainen Drusus perusti Koblenzin roomalaisten sotilasasemaksi noin vuonna 8 eaa. Sen nimi on peräisin latinankielisestä sanasta (ad) cōnfluentēs, joka tarkoittaa ”(yhtymäkohdassa)”. Varsinainen yhtymäkohta tunnetaan nykyään nimellä ”Saksan kulma”, joka on Saksan yhdistymisen symboli ja jossa on keisari Vilhelm I:n ratsastajapatsas. Kaupunki vietti 2000-vuotisjuhlaansa vuonna 1992.

Oikealla Mosel-joki ja vasemmalla sekä etualalla Rein.

Rhein Prinzessin -laivamme parkkeerasi Moseliin ja kylki kylkeen Nickon jokipaatin kanssa, joten päästäksemme rantalaiturille piti hassusti kavuta kavuta Nickon Symphonyn katon yli. Kuvan laivat eivät liity tapaukseen vaan ovat kaksi muuta matkanjärjestäjämme Phoenixin laivaa.

"Saksan kulmassa" oleva keisarfi Vilhelm I:n ratsastajapatsas, jonka ympärillä oli eri maiden lippuja.

Olimme jo laivan ikkunoista bonganneet Saksan kulmasta Rein-joen yli Koblenzin linnakkeelle lähtevän köysiradan, joten sinne suuntasimme heti ensimmäisenä. Hienopt oli maisemat, vaikka juuri silloin sattuikin tulemaan sadekuuro.


Linnoituksella oli kokoa, mutta sitä emme vaivautuneet kiertämään.


Näköalat alas joille olivat mielenkiintoisempia.




Parinsadan metrin päästä kaapeliradan lähtöpaikalta, Pyhän Castorin basilikan luota bongasimme kaupunkijunan, jolla köröttelimme vanhaankaupunkiin.
Basilikan ympärillä oli kaunis puutarha.



Minä en muistanut mitään edelliseltä visiitiltäni Koblenziin, mutta eipä tämä kovinkaan kummoinen kaupunki ollut. Kuohuviinimuseo siellä olisi ollut, ehkä ainoa kiinnostava paikka, joka sekin jäi käymättä.

Kävelimme kaupungilta satamalaiturille ja ainakin minä olin autuaasti unohtanut sen laivan nimen, jonka takana oma paattimme seisoi. Sitten muistimme, että tämä parveke oli siinä kohdalla. Niin, sehän oli Nickon laiva.


Ja sitten matka jatkui...

2 kommenttia:

  1. No siinähän ne kuuluisat karnevaalikaupungit ovatkin: Mainz, Koblenz, Köln ja kotikaupunkisi Aachen. Kun kävin Koblenzissa, siellä ei ollut vielä tuota köysirataa, mutta satamassa Reinin puolella oli viinituristeille valtava määrä pöytiä ja hinnat sen mukaiset. Rheingaun viinit maistuvat. Moni ei päivämatkalla kaupunkiin asti ehdikään.
    Koblenz ei ole kuuluisa kauneudestaan, ja on monesti vaihtanut herrojaan roomalaisista, germaanisiin frankkeihin, Trierin piispoihin ja Preussin keisarikuntaan. Napoleonkin valloitti sen ja amerikkalaiset kummankin maailmansodan jälkeen. Preussin mustoksi seisoo keisari Wilhelmin patsas siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, risteilyemäntä tuosta Koblenzin monikirjavasta historiasta kertoikin. Hassua, että Napoleonkin on siellä seikkaillut.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!