keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Hermès Barénia

Posti toi eilen niin kiehtovan näytteen, etten malta olla heti kirjoittamatta siitä, vaikka edellisessä postauksessa olikin juuri juttua tuoksuista. Tämä postissa tullut näyte on Hermèsin ihkauusi, vasta lanseerattu Barénia.




Tämä on tosiaan vasta tänä vuonna lanseerattu, ja "nenä" tuoksun takana on Christine Nagel. Tämä nainen on luonut parfyymeja lukuisille yritysasiakkaille, ja lista on vaikuttavaa luettavaa. Listassa on myös paljon eri tyylisiä tuoksuja, joten tämä nainen ei ole mikään "one trick pony", vai mitä?


Tuoksu on sypressituoksu naisille, ja se avautuu taikamarjalla* ja bergamotilla. Keskituoksussa on valkotuoksuinkivääriä (Hedychium coronarium) ja pohjatuoksusta löytyy patsulia, akigalapuuta** ja vaniljaista tammea.

Tuoksu on makean mausteinen, makeutta tosin taittaa puumaisuus, joka on sametinpehmeää. Tuoksun kesto iholla on oikein hyvä.

Koska tuoksussa on oudompia ainesosia, käyn tässä läpi pari:

*Miracle berry, eli taikamarja (Synsepalum dulcificum) on marja, joka kasvaa luonnonvaraisena trooppisessa Afrikassa. 

Kuvakaappaus: Wikipedia

Taikamarjaksi sen tekee se, että kun näitä marjoja syö jonkun happaman (esim. sitruunan) kanssa, hapan ei enää maistukaan happamalta. Marja itsessään ei ole makea, mutta se sisältää mirakuliinia, joka vaikuttaa happaman maun lieventymiseen suussa. 

**Akigalapuu ei oikeastaan ole puu, vaan se on parfyymien ainesosien tuottajan, Givaudanin, eksklusiivinen ainesosa, on peräisin patsulista ja tuotetaan bioteknisellä prosessilla. Tämä ainesosa, jota joskus kutsutaan uudeksi patsuliksi, korostaa patsulin mausteisia ja puisia puolia ja rikastaa sitä eloisilla mausteisilla pippurin sävyillä ja arvokkaan oud-puun tuoksunuoteilla.

(Oud taas tehdään agarpuuhakkeesta. Öljy saadaan Kaakkois-Aasiassa kasvavien Aquilaria-puiden sydänpuusta. Kun puihin tarttuvat sieni-infektiot, ne tuottavat luonnostaan suojaavaa hartsia: tämä hartsimainen sydänpuu korjataan sitten Oudina. Puuhake poltetaan perinteisesti suitsukkeena tai tislataan Oud-öljyn valmistamiseksi.) Oudissa on syvän mausteinen ja itämainen tuooksu.

Kaikenkaikkiaan voin sanoa, että tämä Hermèsin tuoksu yllätti viettelevyydellään ja pehmeydellään. Pikäkestoisuudesta pelkkää plussaa. Jos pidät orientaalistyyppisistä tuoksuista, tämä on juuri sinulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!