Nonnih, sitten bye bye roskaruoka. Laitoin tänään kasvissosekeittoa, jota riittää seuraavaksi pariksikin päiväksi. Yleensähän tällainen vain paranee lämmitettäessä.
En ole papujen ja herneitten ystävä ollenkaan, mutta tässä nuo purkkipavut menivät soseeksi, niin kyllä ne siinä sitten menevät alas myös.
Kukkakaali-valkopapusosekeitto
n. 200 g pakastettua kukkakaalta (puolet tuosta Coopin pussista) tai vastaava määrä tuoretta
1-2 sipulia
valkosipulia maun mukaan (laitoin itse Saksasta tuomaani nestemäistä)
purkki Cannellinipapuja suolaliemessä
pari kasvisliemikuutiota
purkki soijakermaa
(suolaa, timjamia/kynteliä/kirveliä/oreganoa tai yrttejä makusi mukaan, valkopippuria maun mukaan)
oliiviöljyä
Silppua sipuli ja kuullota silppu oliiviöljyssä (älä ruskista!). Lisää n. 1/2 litraa vettä ja kukkakaalipalat. Keitä pehmeiksi.
Lisää pavut liemineen ja liemikuutiot. Soseuta ja mausta. Lisää soijakerma viimeiseksi, kuumenna, tarkista maku ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!