sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kaytannon asioita

Setvin tassa laskujani ollakseni varma, ettei mitaan unohdu maksamatta. TYKSista tuli kahden polikayntimaksun lasku. Toisinsanoen kaynti onkologilla ja plastiikkakirurgilla. Aiemmin olin jo maksanut sen ihkaensimmaisen kaynnin kirurgilla.

Yksi kaynti on 27,50 euroa, ynna parkkikulut, eli noin 30 per laaki. Kirran kaynnit nyt olivat ehka asiallisia, mutta tuo onkologi  - han ei osannut sanoa muuta kuin "ma ymmarran, ma ymmarran" tai "en ma osaa sanoa kun ma oon ONKOLOGI". Aivan, sen kylla ymmarsin, mutta onhan siella toki eri terapia-alueiden yhteiskokouksia, koska tallaisissa tapauksissa tarvitaan kirurgia, radiologia, anestesiologia ja hyvassa lykyssa viela sisatautilaakaria ja psykiatria (siella on mun lapsuudenystavani psykiatrialla osastonlaakarina, joten voisin ihan huvikseni "halyttaa" hanet poikkeamaan "asioikseen", heh).

Mita mina talla urputuksella haluan sanoa, on se, etta eiko mitenkaan voisi joku kerata haluamiani tietoja ilman etta jokaisesta kysymyksesta potilaan taytyy maksaa 30 euroa! Ei ihme, etta puhutaan terveydenhuollon kasvavista kustannuksista. Onkologin kanssa olisin hyvin asian voinut hoitaa puhelimitse.

Mitahan tapahtuisi, jos valittaisin sinne ja sanoisin, etta en saanut tuolta kaynnilta MITAAN vastinetta rahoilleni?

Illallista. Taytyy syoda kaapit tyhjaksi.

Pitaisi viela tanaan rutistaa toimittamani julkaisun editorial (olen oman ammattialani Eurooppa-USA -julkaisun paatoimittaja). Nyt tuntuu ettei se oikein luonnistuisi edes suomeksi, saatika sitten englanniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!