tiistai 28. lokakuuta 2014

Iranilainen ruokaviikonloppu + muuta höpinää

Minulla on ollut alaselkä niin  X#%€&:n kipeä jo monta viikkoa, kumarteleminen sattuu ja en pysty kauaa istumaan, olipa tuoli miten hyvä tahansa. Hieronta ja fysioterapia ei auta kovin hyvin, mutta salilla olen käynyt, koska silti voi tehdä jotakin.

Kävin lääkärillä, lanneranka kuvattiin ja kävin viime viikolla ENMG:ssä. Nyt odotellaan tuomiota... Käsileikkausjonossakin olen.

Viikonloppuna oli kaksi hyväntekeväisyyslounasta, ensin lauantaina Syyrian lasten hyväksi ja sitten sunnuntaina perinteinen UN Womenin etninen lounas, ja molemmissa sattui olemaan iranilaista ruokaa.

Turkulaisille (ja lähipaikkakuntalaisille ja Turussa liikkuville) tiedoksi, että sekä Uudenmaankatu 1:ssä (2. krs) sijaitseva Daisy Ladies ry että Linnankatu 41:ssä sijaitseva Daisy Eläkeläiset tarjoavat edullisen etnisen lounaan kenelle tahansa 4 eurolla. Lounas on arkipäivisin ma-pe klo 12, ja se kannattaa buukata etukäteen (päivää aikaisemmin), että tietävät varata tarpeeksi ruokaa. Yhteystiedot löytyvät täältä. Safka on kyllä todella hyvää...oli se sitten minkämaalaista tahansa. Onhan se myös erilainen elämys kuin ravintolassa käynti!

Sununtaina meitä oli neljän hengen seurue, joten unohdin tykkänään ottaa kuvia, mutta lauantailta löytyy muutama kuva.

Asleste-pataa, joka oli aika täyttävää. Sikäläinen juhlaruoka.

Asleste-pata ja vieressä kulho perunasta tehtyä salaattia.

Jälkkärinä kahta sorttia leivonnaisia ja tuoreita, mustia taateleita kookoksella kuorrutettuina. Porukkaa tippui paikalle neljän tunnin ajan, joten osa ruista oli peitettynä muovikelmulla kuivumisen estämiseksi.

Jälkiruoan kanssa oli teetä, koska iranilaiset juovat sitä mieluummin kuin kahvia.

Olkkarissa pyöri videoesitys Syyrian lasten tilanteesta sodan aikana.

Herkullinen jälkiruoka kruunasi aterian.



11 kommenttia:

  1. Vittu tää sun blogisikin on vanhan turhautuneen ämmän pinnallista paskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi. Kuitenkin käyt täällä ahkerasti?

      :D

      Poista
  2. Joo haluan nähdä kuinka pinnallisen tyhmä maailmaanähnyt nainen on, joka kertoo kosmetiikkapulloista kuntärkeempiä aiheitakin varmasti olisi. Hanki itselles kunnon pano, niin saat mustelmat jalkojen väliisi etkä itseaiheutettuna pässinä naamaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikealla ylhäällä on pieni äänestys, jossa voi toivoa toisenlaisia(kin) juttuja.

      Poista
  3. Ps. Ns. ystäväsi vinkkasi minulle blogisi, muuten en olisi tänne löytänyt. Kannattaa valita ns. ystävien joukosta ne, jotka eivät naura sinulle selkäsi takana päin naamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selän takana PÄIN naamaa? Aika absurdi ilmaisu :) Tuollainen kertoo valitettavasti ihmisestä itsestään paljon, eikä ole kovin positiivista.

      Poista
  4. Minulla useimmiten käveleminen auttaa selkäkipuun. Tietysti jos on esim. kova iskiaskipu, ei pysty kävelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, jotakin liikuntaa on harrastettava, muuten tämä vaan pahenee.

      Poista
  5. Minuakaan kosmetiikka ei kiinnosta tuon taivaallista, mutta kyllä se aika montaa kiinnostaa, paljon löytyy netistä kosmetiikkablogeja. Kuka nyt on mistäkin kiinnostunut. Onneksi täältä löytyy muutakin lukemista. En ymmärrä, miksi joku haluaa ilkeillä anonyymisti netissä. Tai miksi ilkeillä muutenkaan. Ei siitä seuraa mitään hyvää itselle tai muille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No blogithan ovat viihdettä suurimmaksi osaksi. Tässä blogissa tosin kosmetiikan ohella kosketellaan terveyttä mielestäni aika tavalla, myös kosmetiikan kautta.

      Jos jollekin ilkeilemisestä (oman pahan olonsa "ulkoistamisesta") tulee parempi olo, niin parempi päästää se vaikka täällä anonyymisti irti kuin rokottaa käytöksellään lähipiiriään suoraan. Olen jatkuvasti pyytänyt palautetta teksteistäni ja jollei silloin asiallisesti saa suutaan auki, niin oma on päänsärkynsä.

      Rintasyövästä saa muuten esittää kysymyksiä edelleen, pureudun myös psykologisiin aspekteihin, sillä niistä ei ole paljoa juttua ollut mediassa ja se on CNS:n ydinalueista se omimpani.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!