lauantai 4. lokakuuta 2014

Lallallaa...lauantai...

Perjantaina tulin klubilta hypellen; eräs  toimittaja oli yrittänyt tavoitella minua, koska olin osallistunut johonkin kasvisruokakilpailuun (enpäs muistanutkaan...), ja he olivat niin tykänneet ohjeistani. Osallistuin kesäkurpitsa-tillikeiton ohjeella ja kesäkurpitsaranskalaisilla. Näihin ranskiksiin siellä ihastuttiin, ja olen kuulemma saanut bonuspalkinnon niistä. Unohdin tosin ilostuttuani kysyä, mikä se palkinto on.

Joka tapauksessa ohje ilmestyy lehdessä ja olen ihan varma, että olen sen tännekin postannut, vaikka en sitä nyt löytänytkään tähän hätään. Ohje on kuitenkin ihan helppo.

Kuva: Daily Mail

Kesäkurpitsaranskalaiset

kesäkurpitsaa leikattuna ranskalaisten perunoiden mallisiksi n. cm-kanttiinsa tikuiksi
maitoa
gram-jauhoja
kuivattua oreganoa
suolaa
ruokaöljyä uppopaistamiseen

Sekoita muutama rkl gram-jauhoja noin puolen oreganoteelusikallisen kanssa lautasella. Kylvetä seuraavaksi ranskistikut maidossa ja pyörittele ne gram-oreganoseoksessa.

Uppopaista (öljy saa olla 180°C) kullanruskeiksi. Suolaa ja tarjoa heti paperilla (talouspaperi) vuoratusta kulhosta.

Dippikastikkeeksi sopii hyvin valkosipulimajoneesi. Gram- eli kikhernejauhoja löytää luontaistuotekaupoista ja niitä voi tilata verkkokaupoista.

*****

Minulla on jo iäisyyden pyörinyt kylppärin nurkassa pullo Yves Rocherin Kiiltoshampoota. Olen saanut sen muistaakseni kaupanpäällisinä jonkun tilauksen mukana.

Yleensä pesen hiukset salilla olevilla tuotteilla, mutta nyt pitkästä aikaa pesin kuontaloni kotona ja käsi osui juuri tuohon shampoopulloon.

Kuva: Yves Rocher Nordic

Shampoo todella piti lupauksensa ja teki hiuksista kiiltävät. Tykkäsin. Vielä ilahduttavampaa on nähdä tuo joutsenmerkki pullon yhteydessä, ja tietää, että shampoo on luonnossa hajoavaa ja pakkaus kierrätyskelpoinen.

Lisäksi YR istuttaa puun per ostettu pullo (lue lisää puukampanjasta täältä).


9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Reseptin idea oli itse asiassa nyysitty eräästä lontoolaisesta gourmetburgerpaikasta, jota ei tosin enää ole ollut muutamaan vuoteen olemassa....

      Poista
  2. Mielenkiintoisen kuuloinen ohje, kiitos. Itse kyllä tykkään kesäkurpitsasta, mutta saisikohan näiden avulla jälkikasvunkin hujattua sitä syömään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellei niillä saa, niin tällä kyllä, varsinkin jos poistat vihreät kuoret:

      http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/search/label/low%20carb%20-makaronilaatikko

      Tiedän monen äidin huijanneen jälkikasvuaan tuolla ohjeella.... :D

      Poista
    2. Kiitos tästäkin vinkistä, täytyy kokeilla :) 7-vuotias on mestari bongamaan kaikki (ällöt) vihannekset ruuasta. Jossain vaiheessa keitin ensin porkkanat ja soseutin ne keittoliemeksi, mutta sitten sekään ei mennyt enää läpi =D

      Poista
  3. Kiva ylläri varmasti tuo toimittajan soitto! Hauska tuo kesäkurpitsa-ranskis-ohje, sekin pitää lisätää kokeiltavien ruokien listalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli! Varsinkin kun en enää muistanut koko asiaa ;)

      Poista
  4. Tuo kyseinen shampoo on meidän perheshampoo sopii kaikille, minusta se ei vain ole mitään erityistä ihanaa hypeä... eli aina välillä ostelen muitakin. Tosin saan huomautuksia sitten voisitko ostaa sitä entistä taas tässä shampoossa on vikaa :D
    -hiikka-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt huomaan, että päänahka ei ehkä tykkää siitä niin paljoa kuin vakkarishampoostani, mutta kuten sanottu, kiilto tukassa on hieno!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!