maanantai 15. lokakuuta 2018

Maanantaita ja luuydinpunktio

Huh, mikä päivä! Kävin aamulla luuydinnäytteessä, joka sitten sternumin (rintalasta) sijasta otettiinkin kristasta, eli suoliluusta. Alue tietty puudutettiin, mutta nuori naislääkäri skraapi sitten luukalvoa jonkin aikaa, saamatta survaistua punktioneulaa luun läpi sen ytimeen (tässä tietty ilahduttavaa se, että on niin tiivis luu, ettei mitään osteoporoosin tapaista tarvinnut epäillä). Kun hän sen sitten sinne sai, ei sen neulan läpi näytettä imaistukaan, vaan neula meni vaihtoon ja sama homma uudelleen. Ja minä huusin tuskasta koko keuhkojeni voimalla, varmaan kuului odotustilaan saakka. Hitsi, että sattui.

Nyt se on kuitenkin otettu, mutta seuraavan kerran saavat kyllä kajauttaa mut tajuttomaksi, jos luuydintä haluavat.

Olen tässä ihmetellyt veriarvojani, jotka näköjään ovat jo OmaKannassa.voiko muyeloomapotilaalla olla ollenkaan näin normaalit arvot; hiukan leukkarit koholla (johtunee flunssanpoikasesta), mutta ei mitään ongelmaa IgA.ssa tai IgM:ssä, joiden pitäisi olla myeloomapotilailla taivaissa? Myöskään anemiaa tai hyperkalsemiaa ei näkynyt. Lasko oli unohtunut varmaan ottaa, joten sitä tiedustelen huomenna. Ei ollut edes lähetteessä, vaikka olisi oleellinen tieto tässä tilanteessa.

No, nyt toivun tämän illan tuosta aamullisesta.


7 kommenttia:

  1. Huusitko sä oikeasti? Hui, en olis uskaltanut.Vaikka et kai sä sille mitään voinut. Onpas hämärää ,jos veriarvot ei täsmää tautiin. onpas sekin tutkimus tehty,voi pientä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huusin kyllä, ja nyt on äänikin mennyt siitä lystistä! Sattui niin himputisti!

      Poista
  2. HUh huh, mikä kokemus sulla! Ite vasta opettelen sitä, että oman kivun saa näyttää ja kivun takia saa itkeä/vaikertaa/huutaa/what ever.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä just!Loppuun asti yritetään pitää ilmekin kurissa,on se sellaista.

      Poista
    2. No tuossa ei kyllä oikein voinut muuta kuin ähkiä ja huutaa :(

      Poista
    3. Tuo näyte olisi ollut muuten aika näppärä ottaa samalla kertaa sen selkänikamasta otetun biopsian kanssa, mutta kukapa silloin tiesi, mitä siitä ekasta biopsiasta sitten selvisi.

      Poista
    4. Luukalvon raapiminen neulalla tuntuu ikävältä.Mulla on terveyskeskuslääkäri raapinut sormien nivelten luukalvoja ja meinasi jo lopettaa,kun ei onnistunut samaan neulaa läpi,mutta sanoin,että ei lopeteta,että kortisoni mikä lie lääke on satava niveleen. Eipä lääke sillä kertaa kauheasi auttanut.Johtui ehkä siitä luukalvojen raapimisesta.Lääkäri pyyteli vaan anteeksi,että tämä varmasti sattuu kauheasti.Sanoin,että pakko myöntää,mutta lääke pitää sinne tulehtuneeseen niveleen laittaa.Reumapolilla saavat kyllä neulan heti niveleen.
      Ei minulla kyllä suoliluuta ole raavittu koskaan.Eikä toivottavasti raavitakaan.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!