lauantai 13. lokakuuta 2018

Guerlain

Rakastan Guerlainin tuoksuja. Varsinkin niitä vanhempia sellaisia, joita on äärettömän vaikeaa löytää. Joistakin paikoista, kuten Surrender to Change saa hyvin pieniäkin tuoksunäytteitä liki mistä tahansa parfyymista, jopa lopetetuista. Halusin kuitenkin isomman pullon...

Ostoslistallani oli Guerlainin Chamade. Frangantica ohjasi minut FragrantiXin sivuille, ja siellä eau de toilette (testeri) 50 ml oli vain noin 28 euroa. Tähän tuli päälle noin kympin postimaksu (tuli kuriirilla - DHL - ihan muutamassa päivässä). Ensitilaajalle tuli vielä hiukan alennusta tuosta tuoksun maksusta. Tullin selvitin itse (äärettömän helppoa) ja maksoin vielä noin kympin ALVit.

Minusta ei ollut mikään kovin kallis kauppa. Varsinkin, kun pitää mielessä sen, ettei tätä kovin helposti saa mistään. Edt riittää hyvin Guerlainen voimakkaille tuoksuille, ja tämä on ihan taivaallinen - mietin jo, että mahtaako jopa skaalassani mennä ikisuosikkini l'Heure Bleue'n ohi. Sitä kun olen kuluttanut elämässäni pullon jos toisenkin. Ostin nyt sitä taas lisääkin.

Chamade on luotu vuonna 1969 Pierre Francois Guerlainin toimesta, ja sitä kuvaillaan orientaalisen kukkaiseksi ja vihreäksi tuoksuksi. Tuoksussa on vihreyttä, balsamisuutta, kukkaisuutta, ruusua ja mausteisuutta sekä aldehydejä. Se avautuu hyasinttina, aldehydina ja bergamottina laajentuan kumipihkaan (galbanum), syreeniin, jasmiiniin, ruusuun, neilikkaan ja kieloon. Pohjana on balsamipuuta, bentsoiinia, perunbalsamia, mustaherukan nuppuja, vaniljaa, santelipuuta, meripihkaa ja vetiveriä.

Ihanan kompleksikas tuoksu, johon en tunnu väsyvän ollenkaan! Pullosta on hulahtanut jo muutamassa päivässä aika iso osa!

Nyt kuolaan Naheman perään...

Ovatko Guerlainin tuoksut sinulle tuttuja?

2 kommenttia:

  1. Guerlainin Shalimar oli mun lempparituoksu joskus opiskeluaikoina 80-luvulla, mutta koska olin köyhä opiskelija, niin kävin sitä ajoittain tuoksuttelemassa Turun Stockmannilla;) Koskaan en ko. tuoksua ostanut, mutta ehkä nyt olisi aika verestää vanhoja muistoja:) Muuten Gueralainin tuoksut eivät ole kovin tuttuja, mutta käisittääkseni erittäin laadukkaita klassikoita.

    VastaaPoista
  2. Shalimaria käytin lukiossa.Ja on mulla nytkin hyllyssä Shalimar.Noita Guerlainin aqua allegorioita löytyy 2 ja la petite robe noir eau fraiche.Aqua alleqoriat on ihanan raikkaita ,mulla on bergamote calabria ja pera granita.
    Noita guerlainin vanhoja kyllä kieltämättä houkuttelis päästä tuoksuttelemaan.
    Kuulostaa kyllä ihanalta tuo Chamade.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!