keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Esittelyssä hyviä apukeinoja kosmetiikan ostoon (netistä)

Kun teen kosmetiikkaostoksia, tuoteselosteet ja INCI-listat ovat yleensä niitä ensimmäisiä asioita, jotka tsekkaan, siis yleensä ainakin ihonhoitotuotteiden osalta.

Nämä eivät kuitenkaan riitä. Yleensä katson vielä Makeupalleysta, mitä mieltä muut käyttäjät ovat tuotteesta olleet. Jos otanta on hyvä, samoin arvosana, alan kallistua ostamisen puolelle. Joskus taas pieni määrä arvioita laittaa tutkimaan arvioijien taustatietoja (ikä, ihotyyppi jne.), jotka näkyvät hyvin jokaisen arvion alla.

Meikkien ostaminen netistä vaatii hiukan enemmän tutkiskelua. Joskus sopivan sävyn löytäminen vaatii käyntiä kaupassa ja sen kokeilua ja tarkastelua omalla iholla. Varsin usein kaupassa kokeiltu tulee arvioitua vain keinovalossa, ja ostos saattaa päivänvalossa ollakin täysin epäsopiva sävy.

Yleensä tarkistan asian joka tapauksessa Temptaliasta, varsinkin meikkivoiteitten suhteen. Foundation Matrix toimii kahdella tavalla; voit aloittaa ihosi sävyn määrittämisen ihan alusta, tai valita uuden meikkivoiteesi jonkin aiemmin käyttämäsi ja hyväksi havaitun meikkivoiteen sävyn perusteella.

Temptaliassa on myös hyvä Swatch-gallery, josta voit hakea eri meikkituotteiden sävyjä aina huulipunista peitevoiteisiin ja sitten vaikka vertailla sävyjä keskenään. Oikein kätevää! Voit myös hakea esimerkiksi tietynsävyistä meikkituotetta, ja saat listan kriteereihisi sopivista.

Mielenkiintoisia ovat myös Dupe-listaukset, jossa voit hakea haluamillesi tuotteille muiden merkkisiä vastineita. Tällä sivulla on myös oma osionsa meikkipaleteille.

Temptalian sivustolla on paljon muutakin, kuten tuoreimmat suosikit, arvioita, blogi ja meikkikuvia.

Toinen nettisivusto, josta voit tarkistaa meikkivoidesävysion Match my Makeup, joka ei ole niin kattava kuin Temptalia. Sieltäkin tosin löytyy tietoa, artikkeleita, vinkkejä ja tutoriaaleja.

Ovatko esittelemäni nettisivut jo sinulle tuttuja?

2 kommenttia:

  1. Pohdin juuri yhtenä päivä, kuinka vaikeaa netistä on hankkia tiettyjä kosmetiikkatuotteita, esim hajuvesiä. Uusien meikkivoiteiden kanssa on varmasti ihan yhtä haasteellista. Hyviä vinkkejä annoit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, hajuvesien ostoon täytyy vielä esitellä yksi apukeino.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!