lauantai 29. huhtikuuta 2023

Tässäpä kelpo primer aurinkosuojalla

Minä olen herännyt vasta näin vanhemmiten tähän aurinkosuoja-asiaan. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ennanvanhaanhan asiasta ei ollut mitään huolta ja ihoa käristettiin auringossa surutta, kun piti olla väriä pinnassa.

Nykyään onneksi ollaan järkevämpiä.

Kuten olen monta kertaa maininnut, minun ihoni on muuttunut viime vuosina kuivempaan suuntaan, ja se on ollut hankalaa hyväksyä. Aiemmin iho oli rasvoittuva ja epäpuhdas, mutta olen hiukan ihmetellyt, että voisiko se olla nykyään jopa normaali, tai kuivemmansorttinen? Ikääntyvä nyt ainakin. 

Olen viime vuosina käynyt Suomessa ollessani Raision Myllyn Emotionissa kasvohoidossa Olgalla (jota voin lämpimästi suositella!), ja hän kehuu ihoani hyväksi. Itse tuijottelen sitä peilistä epäuskoisena - mutta oikeastaan, onhan se todella silkoisen näköinen verrattuna siihen, mitä se joskus oli näppyineen kaikkineen. Iän ja syöpähoitojen mukanaan tuoma kuivuus vaan häiritsee. Siinä sitä on tekemistä primerinkin valinnassa. Tässä yksi hyvä ja lisää postauksia onnistuneista valinnoista on luvassa.

Mutta asiaan: meikin pohjustus on aina tärkeä juttu, enkä siihenkään ole aiemmin kiinnittänyt niin paljoa huomiota. Nyt on hyviä vaihtoehtoja, kuten tämä NYX:in primeri, joka kosteuttaa, ja jossa on jopa ihan kohtuullinen aurinkosuoja (SPF30).


Tämä on siis NYX Bare With Me Daily Moisturizing Primer, ja mielestäni tämä on aika toimiva, valkea ja kevyt emulsiovoide. Suosittelen! Siinä on öljyjä, mutta se ei tunnu kuitenkaan rasvaiselta. Pitää meikinkin ihan hyvin.

*****
Kävin shoppailemassa tänään ja järkytin jopa itseni rahanmenolla. Siitä lisää myöhemmin.

Tämä kerjäläisten ja kaikenmaailman piripäiden määrä täällä vanhassa kaupungissa jaksaa yllättää edelleen. Kun kävelen Katschhofin (jossa siis asun) ja Marktin läpi raatinuoneen toiselle puolelle lähi-Reween (lähimarkettini), niin lasken matkan varrella kaikki kerjäläiset ja ostan paluumatkalla jaettavaksi 1,79 euron kolmioleipiä heille. Mitä muutakaan voisin tehdä?

EDIT: Kun olin viime viikolla Baselissa työmatkalla näiden kolmen miespuolisen kemistikollegani kanssa, he olivat huolissaan, kun illallisen jälkeen halusin lähteä Barfüsserplatzilta hotellille soittamaan kotiin illallisen jälkeen. He halusivat hiukan kävellä ympäriinsä ja mennä vielä oluelle.

Suoraan sanoen, Baselissa en ole koskaan ollut huolissani ollessani yksin kaupungilla yöaikaan, paitsi Kleinbaselin puolella, ehkä (no en koskaan oikeastaan ole ollut yöaikaan ulkona missään siellä), sillä etenkin Clarassa on epämääräistä porukkaa. 

Täällä Aachenissa sitä näyttää olevan ainakin täällä vanhassa kaupungissa joka puolella, eli enemmän olen huolissani (jos sitäkään) täällä liikkumisesta ilta-aikaan.



Pysähdyin kahvilaan torille (Markt) juomaan kylmän kaakaojuoman. Ei ole vielä kesä täälläkään ja sormet jäätyivät. Vaikkakin esimerkiksi puut ovat kukkineet täällä jo viikkoja. Kaipaan lämpimämpiä ilmoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!