keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

Mizon x 2 ja ihmeellinen vehje

Otsikon asiat eivät kyllä liity toisiinsa, mutta aloitetaanpa vaikka tuosta ensimmäisestä, eli Mizonista, jonka käsivoiteita täytyy hiukan kehaista. Tuon taannoisen noroviruksen (tai mikä sitten olikaan) jälkeen olen edelleen tehostanut käsien pesua, joten kädet ovat äityneet varsin kuivuíksi ja jopa ärsyttävän kutiseviksi.

Mizon on korealainen merkki, ja nämä molemmat voiteet on tarkoitettu niin käsille kuin jaloille, mikä sinänsä on kätevää. Molemmat tuubit ovat tuplatarkoituksensa vuosi aika kookkaita (100 ml), joten eivät ihan sinällään välttämättä ole pieneen käsilaukkuun hyvin sujahtavia tuubeja.


Sinisessä tuubissa on kosteuttavaa, hyaluronihappopitoista voidetta, ja mustassa taas ihoa uudistavaa etanalimaa sisältävää. Molemmissa on tietenkin runsaasti mm. glyseriiniä.

Näillä voiteilla on se ero, että tätä etanakäsivoidetta joutuu työstämään ihoon hiukan enemmän, kun taas tuo hyaluronihappovoide uppoaa käsiin nopeammin. 

Oikein kelpo voiteita ovat molemmat. 

*****

Täällä alkavat olla ihan kesäkelit. Tuossa Elisenbrunnen-puistossa, josta aina lähden työpaikalle (ja jossa on niitä haisevia rikkilähteitä), oli eilen aamulla ruokatori. Siinä ei ole sinänsä mitään ihmeellistä, sillä niitä torikojuja siinä on tämän tästä.


Ilahduttavaksi tämän kojun teki se, että siinä oli parsaa tarjolla jos jonkinmoista. Näin sellaisenkin kummallisuuden, kuin parsankuorintalaitteen. Alakuvassa se on ympyröitynä oranssilla.

Ja miten se toimii, sen voi tsekata täältä. Näitä on kuulemma täällä kaupoissakin, en vaan ole koskaan huomannut, mutta ei niitä varmaan parsakauden ulkopuolella olekaan siellä tilaa viemässä. Vinkeä vehje.

Oletettavasti ovat siellä vielä ensi viikollakin, kun olen palannut työmatkalta. Eihän noin herkullisia ja tuoreita parsoja voi kukaan vastustaa, eli pakko käydä aamutuimiin ostamassa ja laittaa illalliseksi. Jospa keksisi uuden reseptinkin kokeiluun.

2 kommenttia:

  1. Mizonin voiteet on loistavia<3 Oon käyttänyt myös noista sitä kollageeniversiota, mutta jotenkin toi etana oli ehkä oma suosikkini :) Mä en osannut noita jaloille käyttää, joten toimi hyvin pelkkänä käsivoiteena itselläni!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!