tiistai 4. huhtikuuta 2023

Natuk

Kyllä taas huomasin olevani oikein seerumien suurkuluttaja, kun tänne Suomeen tultua korkattu kasvoseerumi otti ja loppui tänä aamuna. Tosin käytin sitä samaa aamuin illoin.

Eikä yhtään kasvovettäkään tullut mukaan 😠. Ilman sitäkin vielä pärjään, mutta kuivaihoinen ilman kasvoseerumia - ei tule mitään.


Prismasta löytyi ruokaostosreissulla tällainen ihan uppo-outo kosmetiikkasarja, Natuk. Jostakin taisin tästä lukeakin.

Sarja on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Pakkausten hempeily ei minuun iske ollenkaan, mutta ihan mielenkiintoistahan sitä on kokeilla jotakin uutta.

Natuk Hydra Boost Stardust -hoitovesi ja Natuk Hydra Boost Liquid Gold -seerumi.

Ostin suihkutettavan kasvoveden - tai hoitovesihän tämä on -  ja sen kaipaamani seerumin. Molemmat ovat FI-Natura -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja pakattu tummiin ECO UV -lasipulloihin.

Hoitovedessä on mm. koivunmahlaa ja antioksidanttista mesiangervouutetta. Tämän lisäksi siitä löytyy myös mm. glyseriiniä, kevyesti kuorivaa glukonolaktonia (hellävaraista PHA-hedelmähappoa) ja kosteuttavaa ksylitolia. Tuoksu on vienon mesiangervoinen. En tiedä, johtuuko se parfyymista. joka on myös listattu INCI:in.

Suihkepullon suihku pelittää tasaisesti, mutta ei ole mitenkään erityisen hienojakoinen, mutta ei myöskään loiskahda epätasaisesti kasvoille, kuten joskus tällaisten suihkeitten kanssa käy. Tästä tulee muuten sellainen hiukan tahmea pinta iholle, jos sitä suihkuttelee runsaalla kädellä. Seerumi siinä päällä ei paranna asiaa. Minua se kuitenkaan ei haittaa.

Seerumi on hennon läpikuultavan maitomaista ja suhteellisen juoksevaa. Siinä on myös mm. koivunmahlaa, kanervauutetta ja ruusujuurta, tai oikeammin ruusujuuren kantasolu-uutetta, joskaan näitten kasviperäisten kantasolu-uutteiden hyödyistä ei ole mitään ihan kunnollisia tutkimuksia, mutta niillä on antioksidanttinen "maine" noin yleensä. Muita aineita löytyy mm. skvalaani ja kosteuttava sorbitoli ja pullulan. Viimeksimainittu on luonnollinen polysakkaridi ja kalvonmuodostaja, jonka antioksidanttisuudesta ja kosteuttavista vaikutuksista iholla on joitain viitteitä.

Sisältämästään skvalaanista huolimatta tämä seerumi ei ole yhtään rasvaisen oloinen.

Parfyymia on tässäkin, ja arvelen, että seerumi tuoksuu vienosti kanervankukilta sitä nuuhkuteltuani.

Tuotteet ovat vegaanisia ja eläintestaamattomia.

Onko tämä sarja sinulle jo tuttu?

7 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea luonnonkosmetiikkapostaus. Itse olen käyttänyt vain luonnonkosmetiikkaa kohta kuusi vuotta ja olen siihen tyytyväinen. Olen löytänyt itselleni sopivat merkit. Vinkkinä Mahalo-merkin Rare Indigo on aivan uskomaton. Poisti minulta silmäpussit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä, jos on löytynyt jotakin toimivaa. Minulla ei ole silmäpusseja, mutta kunpa löytyisi jotakin juonteita siloittavaa. Siis ihmeitä tekevää :)

      Luonnonkosmetiikan hankaluus on vain se, että monet ainesosat ovat niin herkistäviä ja aiheuttavat allergisia reaktioita.

      Poista
  2. Ei ole tuttu, eikä ole tän paikkakunnan Prismassakaan pistänyt silmiin. Mielenkiintoinen uutuus. Tuntuu et näitä kotimaisia pienempiä brändejä menee ja tulee nykyään nopealla tahdilla, eikä meinaa oikein pysyä mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, varsinkin kun en ole nyt tsekkailemassa valikoimaa Suomen marketeissa niin usein, niin on vaikea pysyä näiden merkkien perässä.

      Poista
  3. Kiitos hyvästä kosmetiikkaesittelystä. Ja taas kerran törmään siihen että kosmetiikassa on ksylitolia. Koivunmahlan, ruusut ja mesiangervot ymmärrän, mutta mikä rooli ksylitolilla ja sorbitolilla on kasvovedessä tai seerumissa? Ja miksi toisessa on ksylitolia ja toisessa sorbitolia? Molemmathan ovat sokerialkoholeja. Opiskelenpa tätä kiinnostavaa asiaa hieman lisää.
    https://www.hammaskeiju.fi/ksylitolipastillit-c-8.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä ksylitoli, että sorbitoli ovat hyviä humektantteja, l. kosteuttavat ihoa tekemättä siitä tahmeaa tai rasvaisen oloista. Toimivat siis kuten glyseriini, sitoen kosteutta.

      Sokerikomponentti tekee niistä myös prebioottisia.

      Molemmat näistä maistuvat makeilta, joten niitä käytetään etenkin huulituotteissa jonkin makuaineen lisäksi.

      Jos nyt eroja haetaan, eli tuossa seerumissa on varmaan sorbitolia lähinnä siksi, että se toimii stabilisaattorina geelimäisemmissä formulaatioissa.

      Poista
    2. ...joi viimeisen lauseen sivulause pois, piti lisätä, että ", mitä ominaisuutta taas ksylitolilla ei ole."

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!