tiistai 16. elokuuta 2011

Hainmaksaoljya!


Pengastin tavaroitani ja sielta loytyi pari purkkia hainmaksaoljya. Olin tilannut ne syksylla ihan vaan  flunssien varalta, mutta unohtanut sittemmin koko homman (ja syonyt syksylla vain yhden purkin). Eipa flunssiakaan kylla sairastettu.

Hainmaksaoljy kuulostaa eksoottiselta, ja en ole muualla sita nahnyt kuin iHerbissa. Alta parin euron per purkki, siis tama brandi. Siina on kasittaakseni myos omega-rasvahappoja, mutta tarkein ainesosa loytyy sen sisaltamista alkyyliglyseroleista. Alkyyliglyserolien arvellaan tappavan syopasoluja ja niiden arvellaan stimuloivan immunipuolustusjarjestelmaa seka suojelevan soluja. 

Naiden ominaisuuksien takia hainmaksaoljyn uskotaan ehkaisevan flunssia, lievittavan kroonisia tulehdustiloja (esim. astma, psoriasis ja artriitti) ja taistelevan bakteeri-, virus- ja loisinfektioita vastaan. Sen myos sanotaan nopeuttavan haavojen paranemista, jos sita laittaa haavan paalle. 

Tuota artriittiasiaa en muistanutkaan, vaikka siita muistan kerran lukeneeni, siis otin heti kaksi kapselia, ja katson, miten sormiini vaikuttaa. 

Alkyyliglyseroleja, jotka ovat rasvoja glyserolirungossa, on myos esimerkiksi aidinmaidossa. Hainmaksaoljyssa alkyyliglyseroleita on erityisen paljon.

Hainmaksaoljya on perinteisesti kaytetty kansanlaakinnassa esim. Norjassa ja Japanissa, mutta tehoa yllamainittuihin sairauksiin ei viela ole todistettu kontrolloiduissa kliinisissa tutkimuksissa. Joitain tutkimuksia on par'aikaa menossa. 

Koska oljy on peraisian kylman veden hailajeista, on teollisessa lisaravinnetuotannossa myos otettava huomioon luonnonsuojelu ja kestava kehitys.


iHerbista ostettuja hainmaksakapseleita, alta parin euron per purkki.

Alkyyliglyserolit eivat ole ainoita hyodyllisia aineita hainmaksaoljyssa. Oljy sisaltaa myos skvaleenia, joka on bakterisidinen, ja sita on kaytetty pitamaan iho kimmoisana ja terveena ulkoisesti kaytettyna. Joutuessaan veden kanssa kosketuksiin, se vapauttaa happea.

Skvalamiini on myos hainmaksaoljyn sisaltama aine, joka on hyvaksi verisuonille.

Hainmaksaoljyn myos sanotaan poistavan kehosta haitallisia raskasmetalleja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!