sunnuntai 14. elokuuta 2011

Mutakakkua

Teki mieli iltateen kanssa jotain makeaa, mutta ei LIIAN makeaa. Kaapista loytyi Ghirardellin 100% suklaata, ja koska sita ei voi laittaa haaskiinkaan, tein sitten mutamuffinsseja.


Ghirardellin suklaata muuten loytaa iHerbista, eli ei tarvitse lahtea San Franciscoon saakka sita hakemaan :)

Tassa resepti:

Mutamuffinit (6 kpl Lekuen silikonivuokaan)

150 g tummaa suklaata
50 g voita
3 munaa
(steviaa)

Sulata voi kattilassa ja sulattele suklaa siihen (ala polta pohjaan!). Anna hiukan jaahtya.

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Vatkaa valkuaiset pienen suolarippusen kanssa kovaksi vaahdoksi, Vatkaa taman jalkeen (samalla vatkaimella) keltuaiset ja stevia.

Sekoita keltuaisvaahto hyvin suklaa-voiseokseen. Kaantele taman jalkeen seokseen valkuaisvaahto.

Paista n. 175C 15 minuuttia. Sisusta saa jaada hiukan taikinaiseksi (minulla nama unohtuivat uuniin, joten paistuivat hiukan ylikypsiksi).



Tarjoile vaniljastevialla maustetun kermavaahdon kanssa. Ghirardellin suklaa on aika kitkeran makuista, joten kermavaahto saa olla makeampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!