perjantai 12. elokuuta 2011

Kermaista shirataki-katkarapupastaa

Ah, tassa yksi lempiohjeitani, tehty talla kertaa shiratakinuudeleihin. Kesakurpitsasta saa myos maukkaita "tagliatelleja", joiden kanssa tama kastike sopii hyvin. Jos kaytat kesakurpitsaa, kaada kastike paalle vasta lautasella. Nyt laitoin nuudelit kastikkeen sekaan.

Shiratakipasta, eli konnyaku tai konjac, on tehty merilevasta, ja siina saattaa siis olla voimakaskin merellinen maku (tasta syysta kaytan sita nimenomaan merenelavien kanssa, en niinkaan lihan). Nuudeleita on monen mallisia (jopa riisinjyvan), nama olivat angel hair -"pastaa". Ne tulevat yleensa kayttovalmiina nestepitoisessa pussissa, ja huuhtelen ne lavikossa juoksevan veden alla ennen kayttoa.

Mikaan ei tietty esta tekemasta tata kastiketta normaalin pastan kanssa tarjottavaksi, mutta mina kaytan shiratakia, jossa on kaloreita noin 4 per 100g ja hiilihydraatteja saman verran. Joidenkin lahteiden mukaan molemmat ovat nolla, nama lukemat otin nyt kaytetysta pakkauksesta.

Kermainen katkarapu-Aurajuustopasta


pala Aurajuustoa
purkki kermaa
cayennepippuria
sokeritonta ketsuppia torays (variksi, ja pyoristaa makua)
200g katkarapuja (voi laittaa enemmankin)
200g paketti shiratakinuudeleita (voi laittaa enemmankin)

Kuumenna juusto kermassa niin, etta se sulaa siihen. Lisaa cayennepippuria (tama teravoittaa makua kivasti) ja noin ruokalusikallinen ketsuppia.

Lisaa muut aineet huuhdeltuna ja valutettuna. Kuumenna ja tarjoile. Annos on kahdelle hengelle, mutta helpostipa sita yksinkin tuon syo. On se niin hyvaa.


Vaihtoehtona katkiksille laitan niiden tilalle joskus savukinkkua ja ohueksi viipaloituja, tuoreita herkkusienia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!