keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Karheat kantapaat

Tama on sellainen vaiva, joka on minua piinannut aina aikuisiassa. Ne mokomat kuivuvat, lohkeilevat, ja ovat valilla kipeita kuin mitka. Voin sanoa, etta "kaikki" voiteet on kokeiltu, MUTTA, nyt loytyi pari sellaista, jotka oikeasti auttavat.

Naiden lisaksi ehka kuitenkin suositeltavin keino on liottaa varpaansa merivedessa ja sitten hiertaa kovettumat pois rantakallioihin. Se ei toisaalta sitten taas oikein toimi nailla pakkasilla. Se aiemmin mainittu lanoliinikin on hyvaa, mutta esimerkiksi reissatessa niin iso purkki on hankala.

Tama ensimmainen vaihtoehto on paras, puikkomuodossa, eika maksa kuin kuutisen euroa. Huono puoli on se, etta se ei ole kovin riittoisaa. Sain kaytettya sen muutamassa paivassa.

ACO:n jalkapuikko halkeileville kantapaille. Apteekeista saa.

Toinen aine, joka pelittaa kohtuullisen hyvin, on vanha kunnon salisyylivaseliini. En tiennyt, etta apteekit sita vielakin myyvat!

Vanhanajan salisyylivaseliinia. Noin 8 euron tuubi, ja riittaa taatusti kauemman kuin tuo ACO:n voide.
Tuo salisyylivaseliini ei nayta olevan yhta tujua kuin ennenvanhaan, joten jos on kovin halkeilevat ja paksuuntuneet kantapaat, suosittelen edelleen kayttamaan mieluummin lanoliinia JA tuota ACOn puikkoa.

2 kommenttia:

  1. eiko kantapaiden karheus voi johtua vain kengista ja kavelytyylista? http://www.romneymarshwools.co.uk/items/soap-amp-skincare/28/0/index.php Naiden pitais kehittaa jalkarasva, eiko lanoliini olis niin luonnonmukaista...

    entas tama vaihtoehto? http://www.avena.co.uk/product_catalogue/lanolin-adeps-lanae/index.html?gclid=CPOPw5aF360CFWQntAodXiPPmw

    VastaaPoista
  2. Voi hyvinkin olla, ainakin osasyyllinen. Minulla on myos hiukan eripituiset jalat.

    Lanoliini on kylla hyvaa ja sita saa iHerbista edullisesti, mutta se paaasiassa ehkaisee kovettumia, ja sita pitaisi kayttaa joka paiva. Nyt kun se unohtui, pitaa nuo koppuraiset osat kuoria jollakin, ja tuo ACOn puikko kuivatti ihon pintaa silla tavalla, etta se hilseili.

    Nut viimeaikoina en ole paljoa korkkareita tms. kayttanyt, joten ihan varmasti ei voi epamukavia kenkiakaan syyttaa.

    Tuolla aiemmassa postauksessani koskien vyohyketerapiaa, aloin ajatella, etta kovettuma todellakin on jonkin kehon heijastepisteen suojausmenetelma, eli kaiketi koko kropan kunto ja asentokin vaikuttaa noihin koppuroihin.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!