keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Makoisa varhaiskaalipata

Kävin aamulla ostoksilla ja silmäni osuivat pinoon varhaiskaalia. Siitäpä syntyisikin illaksi kaalipata! Se on helppo tehdä, eikä aineksia paljoa tarvita.



Varhaiskaalipata



varhaiskaalinpää (keräkaali)
muutama varhaisporkkana
nippu sipulia (tai kuten tässä, yksi iso makea sipuli)
400 g sikanautajauhelihaa (kasvissyöjille voi suositella vaikka nyhtökauraa pieneksi murustettuna)
voita
(hieman tummaa siirappia)
kuivattua meiramia
suolaa ja jauhettua valkopippuria

Hienonna sipuli ja pilko porkkanat. Kuullota sipulit porkkanoiden kanssa pannulla (porkkanat saavat makea maun!). Kaada seos uunivuokaan.

Silppua kaali ja paista silppu myös voissa. Kaada seos porkkanoiden ja sipulin sekaan. Ruskista jauheliha pannulla ja kaada muruseos muiden aineiden sekaan.

Sekoita ja mausta. Ota huomioon, että pitkän haudutusajan kuluessa maut vahvistuvat uunissa ja makeus kasvaa itsestäänkin (sitäpaitsi mausteita voi tähän ruokaan aina lisätä, mutta niitä on hankala ottaa pois). Valkopippuria saa mielestäni olla aika reippaastikin.

Hauduta 175 C uunissa (minulla tämä oli uunissa parisen tuntia. Kun ruokaa lämmittää seuraavana päivänä, se on aina parempaa, sama pitkän haudutuksen kanssa!

Tarjoa puolukkahillon ja uusien perunoiden kera. Tai sellaisenaan!


1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!