Katkarapuja - ainakaan suuressa määrin - en siis suosittele niille, joilla on korkea kolesteroli.
Mutta asiaan, eli siis ohjeeseen. Näin aluksi pari kuvaa lautaselle tehdyistä annossalaateista.
- tavallista tai tammenlehtisalaattia (mies ostaa aina jäävuorisalaattia, minä en, koska siinä on vähiten ravinteita - ostaisin mieluiten sidesalaattia, mutta se ei ole miehen mieleen voimakkaamman makunsa puolesta)
- kurkkua
- tomaattia
- vesimelonia
- katkarapuja
- Aurajuustoa murustettuna
- hyvää kastiketta (Thousand Islands oli ennen suosikkini, kunnes törmäsin alkuviikosta tähän, jossa on sinihomejuustoon sopiva chilipotku - aivan nam, eikä ole kaupallinen tiedote, josta maksetaan)
Jos on useampi kuin yksi syöjä, tarjoilen sen näin:
Jokainen voi kasata lautaselle alle salaatinlehdet (tässä vaiheessa laitan lautaselleni myös salaatinkastikkeen, paitsi jos käytän viinietikkaa ja öljyä), sen päälle vesimeloni-kurkku-tomaattikuutiot ja sitten ns. täytteet (tämä on joissain suomalaisten ravintoloitten ruokalistoissa joskus kalskahtanut korvaan - mitä ihmeen "täytteitä" ne ovat?).
Tässä tarjoiluajatuksessa on sekin hyvä puoli, että jos aineksia sattuisi jäämään seuraavaksi päiväksi, ne säilyvät näin paremmin.
Jopas näyttää herkulliselta. Tuoa "täytteet" -sanaa on tullut mnesti myös ihmeteltyä :) Mukavaa alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaNiinpä. Pizzassa voi olla "täytettä", mutta millä "täyttää" salaattia :D
PoistaNäyttävätpä hyvältä! Katkaravut maistuvat minullekin.
VastaaPoistaKiva, herkullinen ohje. Kesällä on mukava syödä ruokaisia salaatteja, katkarapusalaatti on yksi lemppareistani, laitan siihen aina ohjeestasi poiketen avokadoa ja sitruunan mehua.
VastaaPoistaAvokado ja sitruuna siihen sopivatkin hyvin.
Poista