sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Dzinnin Ruokaisampi Katkarapusalaatti

Kesäkuumilla jotenkin innostuin taas salaateista. Kasviksiahan meillä on käytetty paljon aina, mutta lähinnä keittomuodossa ja lisukkeina. Nyt olen syönyt viikkoja tätä katkissalaattia. Joskus aikoinani vitsailin työterveyshoitajalle, että normaaleihin kolesteroliarvoihin päästäkseni oli aina syötävä kilo katkarapuja ennen verikoetta... Joskus kun jopa kokonaiskolesteroli oli 2,6, mutta HDL, eli se "hyvä kolesteroli oli kuitenkin ykköstä tai vähän yli, joten hyvin meni 😎.

Katkarapuja  - ainakaan suuressa määrin - en siis suosittele niille, joilla on korkea kolesteroli.

Mutta asiaan, eli siis ohjeeseen. Näin aluksi pari kuvaa lautaselle tehdyistä annossalaateista.
Laitan yleensä salaattiin seuraavia aineksia:

- tavallista tai tammenlehtisalaattia (mies ostaa aina jäävuorisalaattia, minä en, koska siinä on vähiten ravinteita  - ostaisin mieluiten sidesalaattia, mutta se ei ole miehen mieleen voimakkaamman makunsa puolesta)
- kurkkua
- tomaattia
- vesimelonia
- katkarapuja
- Aurajuustoa murustettuna
- hyvää kastiketta (Thousand Islands oli ennen suosikkini, kunnes törmäsin alkuviikosta tähän, jossa on sinihomejuustoon sopiva chilipotku  - aivan nam, eikä ole kaupallinen tiedote, josta maksetaan)


Jos on useampi kuin yksi syöjä, tarjoilen sen näin:
Jokainen voi kasata lautaselle alle salaatinlehdet (tässä vaiheessa laitan lautaselleni myös  salaatinkastikkeen, paitsi jos käytän viinietikkaa ja öljyä), sen päälle vesimeloni-kurkku-tomaattikuutiot ja sitten ns. täytteet (tämä on joissain suomalaisten ravintoloitten ruokalistoissa joskus kalskahtanut korvaan  - mitä ihmeen "täytteitä" ne ovat?).

Tässä tarjoiluajatuksessa on sekin hyvä puoli, että jos aineksia sattuisi jäämään seuraavaksi päiväksi, ne säilyvät näin paremmin.

Kokeilkaas!

5 kommenttia:

 1. Jopas näyttää herkulliselta. Tuoa "täytteet" -sanaa on tullut mnesti myös ihmeteltyä :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Pizzassa voi olla "täytettä", mutta millä "täyttää" salaattia :D

   Poista
 2. Näyttävätpä hyvältä! Katkaravut maistuvat minullekin.

  VastaaPoista
 3. Kiva, herkullinen ohje. Kesällä on mukava syödä ruokaisia salaatteja, katkarapusalaatti on yksi lemppareistani, laitan siihen aina ohjeestasi poiketen avokadoa ja sitruunan mehua.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!