tiistai 31. lokakuuta 2023

Niitänäitä

Oikein mukavaa pyhäinpäivän aattoa! Täällä on huomenna siis pyhäpäivä, ja joissain (luterilaisissa) osavaltioissa tänäänkin on pyhäpäivä, eli Reformaation päivä, uskonpuhdistuksen muistoksi. Meillä NRW:ssä ei sellaista vietetä, joten kaupat yms. lienevät normaalisti auki tänään.

Vakituisille lukijoille muuten tiedoksi, että tämän blogin postaukset eivät ole hetkeen aikaan linkittyneet minnekään, joten jos postauksia on jäänyt välistä lukematta, niiden pitäisi nyt olla listauksissa OK. Kurkatkaahan myös täältä aiempia postauksia, jos on jäänyt lukematta. Syy tälle on varmaankin asentamani VPN, joka on estänyt indeksointirobotit.

Tästä se alkaa: Python

Olen ollut tosiaan sivupuhteinani kuukauden koodaus-bootcampilla, joka on hiukan rajoittanut aikaani, mutta sentään olen ehtinyt postaillakin. 

Ja mistä syystä tämä koodausinnostus? Ei liity töihini/ammattiini kyllä yhtään mitenkään, mutta jotakin sitä pitää puuhastella, ellei muuten niin harrastuksen vuoksi, onpa iltaisin blogin lisäksi jotakin nysvättävää. Sanotaan, että kun yhden ohjelmointikielen oppii, on halppo oppia muutkin, ja se varmaan pitää paikkansa. Kuukauden aikana ehdittiin katsoa HTML, CSS, Python ja Java. Tosin pintaraapaisuahan se tässä ajassa oli. Mielenkiintoista kuitenkin.

Täällä on alkanut myös kuuma kesä taittua syksyyn ja satelee usein & lämpötila kipuaa enää vain noin +15C - asteeseen. Kökköä!


Huomasin lähimarketissa käydessäni saman homman kuin Irlannissa: pajunkissat ovat loppuvuoden ja joulun koristeita! Mistä ihmeestä nämä ovat oikein peräisin, eihän täällä ole kevät?


Joulukalenterit ovat tulleet kauppoihin jo aikapäivät sitten. Ylemmässä videoklipissä lähi-Dm:ni tarjonta jo syyskuun alussa. Enemmän taitaa olla kaikenlaista snäck- ja namikalenteria kuin kosmetiikkaa tarjolla.


Mietin pitkään kosmetiikkakalenterin hankkimista, mutta kun niistä aina jää jotakin "irtsareita" pyörimään niin kallistuin sitten hankkimaan Quality Streetin kalenterin World of Sweetsin tilauksen mukana. Quality Streetin metalliset, pyöreät karkkirasiat muistan lapsuudestani. Mistäköhän niitä silloin ostettiin, kun nykyään koko brändiä ei taida edes saada Suomesta?

Tuo toinen, M&M:n XXL -kalenteri menee eräälle toiselle henkilölle, jolle makea maistuu paremmin kuin minulle 😎.

Sellaista tällä erää! Taidan tästä lähteä kauppaan, kun ei enää sadakaan. Alla vielä muutama kuva lähi-REWEn ruusupuskavalikoimista. Mitä muuten Suomessa maksavat tällaiset ruusukimput marketeissa? Täällä ne ovat hiukan yli 3,60-4,99 euroa kimppu, ja kimput eivät ole ihan pienimmästä päästä. Erikoisia lajikkeitakin löytyy, kuten kuvista näkyy.


6 kommenttia:

 1. Ainakin meidän lähimarketissa Quality Streetsiä on, pahvipakkauksessa tosin :D Yleensä taitaa merkki näin joulunalla tupsahtaa useimpiin paikkoihin, mutta isommissa marketeissa on ympäri vuoden (vähän sivummalla).

  Jälleen, meidän lähimarketissa ruusut on tainneet halvimmillaan olla jotain 4 € tienoilla/ kimppu (yleensä 10 ruusua) jos on joku tarjous. Normihinnalla ehkä siinä 6-8 € tietämillä. Neilikkanippu samoissa hinnoissa normihinnalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, pitääpä pitää silmät auki, jos noita Quality Streetin nameja löytyisi jouluna Turunkin suunnan kaupoista!

   Kiitos myös ruusujen hintatiedoista. En ole tainnut koskaan marketista ostaa ruusukimppua Suomessa, en tosin myöskään täällä, mutta nuo erikoisemmat kaksiväriset ruusut kiinnittävät aina huomion, kun tuo kukkaosasto on juuri lähimarketin sisäänkäynnin vieressä. Erikoisia värejä ja väriyhdistelmiä on tarjolla.

   Poista
 2. Tollanen M&M:n kalenteri kelpaisi, tosin Bountyt saisi joku toinen syödä, ei ole kookos ja suklaa yhdistelmänä mun suosikkeja :D Mä ajattelin ostaa Fazerin patukkakalenterin, mutta hitto sekin maksaa melkeen kolmekymppiä! Jos on kosmetiikkakalentereilla hintansa niin eipä noi herkkukalenteritkaan ilmaisia näytä olevan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tyyris tuo Fazerin kalenteri!

   World of Sweetsillä on aika edullisia kalentereita, mm. Lindtin suklaakalenteri, nyt vielä alennuksessakin. Postikulut Suomeen tosin ovat 30 eur aina ad 28 kg, mutta sinnehän voisi tehdä kaverien kanssa kimppatilauksen.

   Nyt kun katson tuota listaa niin ehkä olisi pitänytkin ottaa Anthon Bergin kalenteri.

   https://www.worldofsweets.de/Themen--Weihnachten--Adventskalender/

   Poista
 3. Hyviä nuo karkkikalenterit. Olen yhden kerran tilannut luonnonkosmekalenterin, joka oli yli 100 euroa. Harmitti, ettei kaikki tuotteet sopineet minulle. Ihania ruusuja siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ruusut ovat kyllä ihania! En ole vielä saanut valittua, minkä kimpun ostaisin, ja valikoima vaihteleekin joka päivä.

   Luonnonkosmetiikassa on se huono puoli, että ne eivät tosiaan sovi kaikille, ja moni tuote on allergisoivampi kuin ns. synteettisen kosmetiikan tuotteet yleensä.

   Kosmetiikkakalenterin ostaminen on aina hiukan tuuripeliä, kun niissä on paljon sellaistakin, mitä ei oikeasti tarvitse tai käytä.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!