torstai 1. elokuuta 2024

2 x Chanel

Katsastetaanpa tänään pari Chanelin tuoksua. Minulla on näitä vielä pari muuta, mutta toisesta olen jo kirjoitellut täällä, ja toinen onkin sitten Saksassa, tosin jossain täällä pitäisi olla sen kaksoiskappale. Mutta asiaan...


Chanel Coco Noir on 2012 lanseerattu ambra-puutuoksu, jossa on myös mausteista hedelmäisyyttä.
Kuvakaappaus: fragrattice.com

Latvatuoksussa on sitruksia: raikasta greippiä, bergamottia ja appelsiinia. Latvatuoksun haihduttua esiin tulee ruusua, pelargoniaa, jasmiinia, narsissia ja persikkaa.

Pohjatuoksussa on patsulia, santelipuuta, frankinsensia, mausteista ja vaniljaista tonkapapua, vaniljaa, valkoista myskiä, mausteneilikkaa ja aromaattista benzoepuun hartsia, jonka tuoksu vahvistaa vaniljan ja tonkapavun pehmeää vaniljaisuutta.


Chanel Gabrielle on vuonna 2017 lanseerattu kukkaistuoksu, joka avautuu myös sitruksilla, eli greipillä ja mandariinilla, joskin mukana on myös kypsää mustaherukkaa.

Tuoksu syvenee valkoisin kukin, appelsiininkukkaa, jasmiinia, tuberosaa ja kieloa, seuranaan ylang-ylangia, rosepippuria ja päärynää.

Ydintuoksussa on santelipuuta, valkoista myskiä ja orrisjuurta. Orrisjuuresta oli muuten joskus mielenkiintoinen juttu BBC:n sivuilla, lue se tästä.

Kuvakaappaus: fragrantica.com

Nämä Chanelin tuoksut ovat keskenään aika erilaisia, mutta molempien näiden tekijän, Olivier Polgen kädenjälki (tai pitäisikö sanoa, että nenänjälki) näkyy molemmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!