lauantai 15. syyskuuta 2012

Omenapiirakkaa!

Tänään tein hommien ohessa omppupiirakkaa, jonka low carb -ohje on tässä:

Omenapiirakka

1 purkki happamaksi päässyttä kermaa (tai 2 dl piimää, jogurttia tms.)
n. 75 g sulaa voita (3/4 dl) - älä käytä ihan kuumana
3 dl Hermesetas Stevia -jauhetta
1 muna
3 pussia Pirkka-mantelijauhetta (a 75 g)
2-3 tl psylliumia (esim. Fiber Husk)
1 tl ruokasoodaa

Koska omenat olivat vetisen puoleisia, lisäsin vielä noin ruokalusikallisen pellavajauhoje. Rouhe käynee ihan yhtä hyvin. Tai voi sen olla laittamattakin. Tämä onnistuu ilmankin.

Päälle:

Omenia (2-3 riittää, riippuen koosta), piparkakkumaustetta (ripaus vaniljalla maustettua steviajauhetta)

Laita uuni lämpiämään noin 180-asteeseen. Sekoita pohjan aineet kulhossa ja levitä taikina piirakkavuokaan (tee 2,5-kertaisena koko uunipellille). Älä laita voisulaa seokseen kuumana, sillä soodan tulee toimia vasta uunissa.

Viipaloi päälle omenat (kuori ulkomaiset, kotimaiset voi käyttää kuorineen, kuten allaolevassa kuvassa).

Ripottele päälle piparkakkumaustetta (pelkkä kanelikin käy). Paista uunin keskitasossa noin parikymmentä minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Jos omenat ovat kovin vetisiä, saa taikinakin olla paksumpi.

Vinkki: Kotimaista omenaa voi viipaloida sellaisenaankin pakasteeseen. Tällöin talven mittaan pakkasesta on helppo ottaa omenapiirakan päällysteet käyttöön leivottaessa.

Nyt kaffeelle. Piirakan voi syödä sellaisenaan, tai tarjota esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Minä lorautan piirakkalautaselleni hiukan kermaa.

PS: Olipa muuten todella hyvää! Olin laittanut pohjataikinaankin kanelia, ja päälle kanelia ja vaniljasteviaa. Te, joilla ei pulverimaista vaniljasteviaa ole, suosittelen piirakan päälle ripausta ihan tavallista vaniljasokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!