lauantai 8. syyskuuta 2012

Sadonkorjuuta

Päärynöitä, luumuja, omenia ja pihlajanmarjoja odottamassa valmistamista.
Neljä litraa päärynöitä kiehumassa hilloksi. Kunhan nyt en vain unohtaisi niitä sinne, eivätkä palaisi pohjaan.

Omenat menevät Orakas-kuivuriin, vaikka toisaalta onkin sääli noin makeita ja mehukkaita omppuja sinne laittaa. Osasta kuitenkin tullee piirakka tai/ja uuniomenia.

Laitoin päärynät kattilaan vain siistittyäni niitä hiukan. Kara ja kanta pois, samaten huononnnäköiset osat, ja siemenineen, kuorineen kattilaan. Bamixilla sitten sileäksi. Niin ja heitinpä mukaan vaniljatangonkin (just kun tämän kirjoitin, muistin, että jossain on lakritsinjuurtakin, ehkäpä teen pienen erän päärynahilloketta vaniljalla ja lakritsilla!). Sose menee pakkaseen, eli sikäli se ei tarvitse mitään hilloamisainetta.

Jos saan päähäni tehdä osasta omenoita hilloa, niin saatan laittaa siihen hiukan mukaan pektiiniä (kaapissa näkyy olevan iso pussi omenapektiiniä).

Puolukoitakin olisi sangollinen odottamassa! Täytyy tilata iHerbistä Walden Farmsin sokeritonta toffeekastiketta, niin voi syödä puolukoita jäisinä kuuman kastikkeen kanssa. Todella hyvää! Eivätkä ne sillä tavalla syötyina muuta kaipaakaan kuin pientä survomista, sitten pakastepussiin ja pakkaseen.

Puolukkasatsi odottamassa vuoroaan.
Aikamoista nikertelyä tämä on näitten sormien kanssa, mutta hitaasti hyvä tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!