tiistai 21. toukokuuta 2013

Lemon Curd, eli sitruunatahna

Yleisön pyynnöstä (ks. amerikkalaisen limonadin resepti) laitan tähän lemon curdin ohjeen, joka onnistuu myös ilman makeutusaineella. Se on raikas lisä esimerkiksi paahtoleivällä tai tavallisen sokerikakkuviipaleen kanssa, tai sitä voi sekoittaa kermaan ja tarjota marjapiirakoiden tai ihan vaan tuoreiden marjojen kera. Siitä saa kermavaahdon kanssa myös raikkaan kääretortun tai täytekakun täytteen. Meneehän se myös lettujen, pikkuleipien, juustojen, muffinssien....oikeastaan vaikka minkä kanssa.




Lemon Curd

4 rkl voita
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
2 1/2 dl sokeria (tai vastaava määrä makeutusainetta)
3 kananmunaa
1 kananmunan keltuainen
ripaus suolaa
(sitruunan kuoren keltaista osaa raastettuna)

Sekoita kaikki ainekset voita lukuunottamatta yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Kuumenna seos vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kun tahna on niin paksua, että se tarttuu lusikan pintaan, ota kulho pois vesihauteesta.

Vatkaa voi tahnan joukkoon pieninä nokareina. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen voita makua pehmentämään.

Lusikoi tahna ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä viileässä.

Lähde: Luotonen K & Ylisaari AM, Karpin Juhlaruokaa 2012.

Muffinitkin mehevöityvät, ja päälle kermaa.

Tässä ihan näyttäviä piiraita, sitruunatahnaa vaikka valmiin piiraskuorukan päälle ja koristelu tomusokerilla. Tarjoillaan kermavaahdon kera.

Tee sokerikakku- tai sienikakkutaikinasta korkeissa Runegergintorttuvuoissa  kakkuja, jotka  kostutst mehulla ja täytät sitruunatahnalla. Päälle muutama sitruunankuorisuikale ja tomusokeria.


2 kommenttia:

  1. Jestas, en muistanut että tämäkin resepti oli tuossa erinomaisessa kirjassa :)

    Nammmm, niin herkullisia kuvia että tekisi mieli nuolaista. Nyt kauppaan ja curdin tekoon...

    VastaaPoista
  2. Olinkin jo vastaamassa, että vilkaisehan sitä kirjaa, mutta koska kaikilla ei sitä ole, päädyin laittamaan ohjeen tänne ;-)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!