Kuva: YLE. |
Perunarieskat
2 1/2 dl perunamuusia
1 muna
2 1/2 dl (ohra)jauhoja
suolaa (jos muusissa oli suolaa, niin ole varovainen tämän kanssa)
(jotkut laittavat hiukan leivinjauhetta, mutta minusta rieska leivotaan aina ilman, munakin nostattaa jonkin verran)
Ainekset sekoitetaan ja siitä leivotaan litteitä kakkaroita, jotka paistetaan 250 C n. 10-15 minuuttia. Saavat hiukan ruskistua, kuten kuvassa.
Ja nyt tietysti alkoi tehdä mieli näitä rieskoja, sillä niin hyviä ne ovat etenkin lämpiminä voin kanssa….
Kiitos muistutuksesta! Meillä oli juuri tänään juuresmuussia ja nyt on iltapalaksi paistumassa rieskoja. Minulla on ihan sama ohje, on todella hyvä. Ja ohrajauhoja niiden olla pitää!
VastaaPoistaJuuri ajattelinkin, että pitää lisätä tähän, ettei sen välttis tarvitse olla perunamuusia, juuresmuusista, oli se mitä hyvänsä juuresta, tulee myös todella hyvää!
VastaaPoista