lauantai 15. helmikuuta 2014

Hyvästit mikrohelmille kosmetiikassa

Totalbeauty.com'ssa oli juttu, jonka tuloa uumoilin jo aiemmin tässäkin blogissa. Eilen julkaistussa jutussa nimittäin kerrottiin New Yorkin Albanyn lainlaatijoiden ottaneen kielteisen kannan mikrohelmien käytölle kosmetiikassa.

Mikropartikkeleita on monissa kosmetiikkatuotteissa. Kuva ja koko juttu totalbeauty.com.

Kuten aiemmassa postauksessani kerroin, nämä partikkelit/helmet ovat niin pieniä, ettei niitä saada kiinni vedenpuhdistamoissa ja siten ne jäävät saastuttamaan maailman vesiä ja päätyvät lopulta ravintoketjussa ties minne saakka, nämä mikropartikkelit kun eivät ole biohajoavia. En minä ainakaan haluaisi kroppaani muovia, jonka vaikutuksista ei kukaan vielä tiedä mitään.

Ongelma on jo nyt niin laaja, että eräs yhtiö on kehittänyt viivakoodinlukijasovelluksen, jolla voi skannata tuotteiden viivakoodit ja samalla saada tiedon, jos tuotteessa on saastuttavia mikrohelmiä.

Ensimmäinen haasteeseen vastannut kosmetiikkayritys on l'Oreal, mutta mikrohelmien kiillotusteho on niin hyvä, että vaihtoehtoisen ratkaisun keksiminen tulee olemaan haasteellista.

Biotherm-brändi aloittaa helmien poiston tuotteistaan jo tänä vuonna, ja Body Shop seuraa perässä vuonna 2015. Loput yhtiön tuotteista tehdään vapaaksi mikrohelmistä vuonna 2017.

Saapa nähdä, miten muut kosmetiikkayritykset ja muut maat mukaanlukien EU vastaavat asiaan.

MUOKS: Linkkejä aihetta sivuaviin aiempiin postauksiin on tässä ja tässä.

2 kommenttia:

  1. Tärkeä juttu johon jokainen voisi omalla kulutuskäyttäytymisellään vaikuttaa. Löysitkö omista kosmetiikoistasi noita..

    VastaaPoista
  2. Kyllä vaan. Lisäsin tuohon postaukseeni linkin edellisestä, samaa aihetta koskevasta kirjoituksestani. Kannattaa lukea, ongelma ei vain ole se helmien materiaali.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!