maanantai 10. helmikuuta 2014

Parfyymi, josta et takuulla ole koskaan kuullutkaan - Ajmal Sarah

 "Kotiarkeologia" on joskus todella mielenkiintoista. En muistanutkaan, että minulla on tällainenkin parfyymi, vieläpä koreassa pullossa.



Ajmal on perheomisteinen parfyymitalo, jonka perustaja on lähtöisin Intiasta, mutta jolla on nykyisin pääpaikka Arabiemiraateissa (UAT). Perustettu vuonna 1951. Kyseisen firman missiossa sanotaan heidän arvostavan eettistä, sosiaalista ja ympäristöystävällistä toimintaa, mikä osui heti silmiini tuolla ko. firman sivuilla.

Sarah ei itse asiassa ole ollenkaan hullumpi tuoksu, mutta kuten itämaiset tuoksut yleensä, tämäkin on aika raskas. Joskus aikoinani pidin kovasti YSL:n Opium -tuoksusta (edesmenneet appivanhempani olivat jollakin olympialaisreissulla ostaneet ilmeisestikin koko koneen tyhjäksi tuosta parfyymistä, eli sitä todella meni minulla joskus monta pulloa oheistuotteineen), joten tämä Ajmalin parfyymi menee siihen samaan kategoriaan.

Fragrantica.com ei tarjoa påaljoakaan tietoa Sarahista, mutta makeupalleystä löytyy pari arviota. Linkki tässä. Ilmeisimmin joku muukin pitää tästä.

Tuoksussa on iiriksen juurta (orris root, iris germanica, iris pallida), myskiä, sahramia ja santelipuuta. Iriksen juuresta sanotaan, että kuivattuna se tuoksuu erityisen hyvälle ja sitä käytetään parfyymeissa erityisesti tuoksujen "kiinnitysaineena", joka tavallaan säestää muita tuoksuja.

Iris on myös historiassa ollut vallan ja voiman symboli, joka usein nähdään esimerkiksi valtikoissa.

Myös heraldiikassa kukan muoto on tunnettu.

4 kommenttia:

  1. Onko Opiumissa ja Shalimarissa mitään yhteistä? Shalimar on mun suurin suosikki tähän saakka, mutta jostain syystä Opium on jäänyt kokonaan testaamatta, ehkä nimen vuoksi :)

    Ajmalista kuulin nyt ensimmäistä kertaa ja kiehtovalta kuulostaa! Jännä, mitä kaikkea parfyymien maailmassa onkaan.

    Mun parfyymikummajainen on tämä:

    http://www.fragrantica.com/perfume/Nikos/Sculpture-924.html

    Ei luultavasti ole tuntematon sellaisille, jotka parfyymeja seuraa, mutta en vaan ole koskaan uudestaan tuota nähnyt enkä edes muista mistä olen tuon löytänyt. Reissasin yhteen aikaan todella ahkerasti eli tuo voi olla yhtä hyvin joku reissumuisto tai ihan vaan kotimaan ostos. Vanha tapaus siis, mutta järjettömän ihana kesätuoksu.

    VastaaPoista
  2. Ai niin, piti vielä mainita, että tämä parfyymi, Lanvinin Arpege, se alkuperäinen ja tosi täyteläinen, oli aikoinaan mun suurimpia suosikkeja:

    http://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Arpege-6.html

    En ole nähnyt sitä aikoihin missään. Pitäisi päästä jossain testaamaan, millaisena sen nykyään kokisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä saa ihan pieninäkin määrinä jo lopetettujakin parfyymejä: https://surrendertochance.com/

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!