maanantai 24. helmikuuta 2014

White Stuff

Flunssa alkaa olla jo ohi, mutta silti tänäänkin olen pysytellyt pitkälle petissä, on hiukan voipunut olo.

En ole mikään sisustaja, mutta erään ystäväni miltei valkoinen huusholli antoi minullekin inspiraation. Olohuoneen kalustona minulla on antiikkikalusto, jossa on ruokapöytä, tuolit, sohvaryhmä pöytineen ja iso kaappi. Näitä kalusteita pitäisi kunnostaa, sillä entisöinnistä alkaa olla jo kauan aikaa.

Kuten tiedätte, tykkään kierrellä kirppareita ja viime viikon alussa silmiin sattui tuolisarja, jotka eivät nyt kovin kummallisilta näyttäneet, mutta olivat edulliset, ja ostin ne, sillä tarvitsen tuolit ruokapöydän ympärille ainakin siksi aikaa kun vanhat ovat kunnostettavina.

Kirpparin tuoli parkkipaikalla menossa uuteen kotiin.

Tuolien jalat ovat suurinpiirtein saman väriset kuin pähkinäpuiset kalustoni, joten ajattelin hommata niihin uudet päälliset. Antiikkituolieni suojana olleet valkoiset "huput" ovat jo hiukan nuhjaantuneet ja yksi on hiukan rikkikin, joten uusia…

Ostin nyt tällaiset ensialkuun, koska hankin ne jo ennen tuoleja, päätin ostaa jalat peittävä huput.

Noihin tuolinpäällisiin saa kaikenlaista somistusta, hankin edullisesti muutamanlaisia nauhoja, joilla ne saa huolitellun näköisiksi.

Vihreä organzanauha. Keväisten ja kesäisten kattausten kanssa.

Satiinia ja valkoista hillitysti.

Koska olkkari on sävytetty savunsiniharmaaseen, otin nyt käyttöön harmaat organzanauhat.

Ylimmän kuvan tuolin uudestisyntyminen.

Kertakaikkinen muodonmuutos! Kirpparilta löytyi myös muuta. Esimerkiksi kahvikuppisettejä on paljon myynnissä, sillä nykyään kai ei kukaan enäää halua (?) täydellisia kahviastiastoja, kuten ennen. En minäkään sellaista hakenut, mutta katse kiinnittyi muutamaan kuppiin tasseineen. Kupit olivat ohuehkoa posliinia, kauniin valkoiset ja mikä parasta, kunnollisen kokoiset ja kahva oli kunnollinen.

Kupin pohjassa lukee "Kotikulta".

Kauniita ja käyttökelpoisia kuppeja. Tässä vielä yksi kuva: kupissa tosin hiukan epäortodoksista genmaicha-teetä…viittaan siis teepussiin, muuten tee oli ihan ok.



Vielä tarttui kassalle mennessä jotakin hihaan, eli kaunis valkoinen tuikkulyhty, joka näyttää ihan riisiposliinilta, mutta on lasia.



Tiesittekö muuten, että esimerkiksi Punaisen Ristin Kontti-kirppareilta voi ostaa myös lahjakortteja? Minusta erittäin hyvä lahjaidea, sillä sieltä löytää hyvin esimerkiksi ensimmäiseen omaan kotiin astioita ja liinavaatteita ja huonekaluja. Vaatelöytöjä tekee aika usein myös. Taisin jo aiemmin kertoe, että löysin kuudella eurolle Etienne Aignerin mustat loaferit, jotka olivat ihan kuin uudet. Valitettavasti vain hiukan liian isot minulle, joten ystäväni osti ne ilahtuen niistä suunnattomasti.

Ai niin, jos nyt joku luuli otsikon perusteella kauppaketjusta nimeltä White Stuff, sinne pääsee tästä linkistä ja toimittavat Suomeenkin tilauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!