perjantai 21. helmikuuta 2014

Pieniä kikkoja 1

Silmät:

- et tarvitse Lash Cardia, tai vanhaan luottokorttia ripsivärin tms. siistiin levittämiseen kiireessä. Teelusikka ajaa saman asian. Jos se on ollut jääkaapissa, niin silmätkin virkistyvät samalla.

- kun ripsiväri on loppu, säästä harjaosa, puhdista se ja sillä on vielä uusi elämä ripsiharjana.

- jos ripsiin tarvitaan enemmän volyymia ja pituutta kun normaali ripsivärisi tekee, voit sormin taputella niihin vauvantalkkia tai puuteria ennen ripsiväriä.

- joe silmänrajauskynäsi jatkuvasti tuhraa ja murenee, laita se pakastimeen 15 minuutiksi ennen käyttöä.

- nitistä turvonneet silmänaluset raa'alla perunalla. Perunassa on ihoa kiristäviä ominaisuuksia, jotka saavat ylimääräisen nesteen pois silmäpusseista. Perunassa on myös katalaasi-entsyymiä, joka vaalentaa silmänalusia. Pese ja kuori peruna ja leikkaa siitä kaksi siivua silmillesi. Mene makuuasentoon ja rentoudu ja anna perunan tehdä tehtävänsä.

- Käytä alaluomen sisäosaan ihonväristä kajalia, sillä tämä alue punoittaa useimmilla pitkän illan jälkeen.


Hiukset:

- jos värjäyksen juurikasvu pilkistää, älä korjaa sitä ripsivärillä, joka saa hiukset paakkuuntumaan kiinni toisiinsa ja näyttää epäluonnolliselta. Valitse sopiva luomiväri ja levitä sitä siveltimellä juurikasvuun.

- toinen hyvä keino kätkeä juurikasvu on tehdä siksak-jakaus.

- jos hiuksesi kaipaavat nopeaa siistiytymistä ja kohotusta ja kuivashampoo on loppu, ripottele hiusten juuriin hiukan (kyllä, hiukan vain) peruna- tai maissijauhoja. Hiero päänahkaa hetken ja harjaa hiukset hyvin pää alaspäin.

- jos hiuksesi ovat värjätyt, käytä sulfaatittomia shampoita ja hoitoaineita, jotka eivät haalista hiusten väriä.

- tummatukkaiset voivat käyttää kimalteetonta aurinkopuuteria kuivashampoona.

- estä vastaföönattua tukkaa lätistymästä ja ripottele juuriin kuivashampoota ennenkuin päänahka alkaa erittää rasvaa.


Iho:

- usko tai älä, finni paranee kun laitat sen päälle hammastahnaa. Monissa tahnoissa esim. triklosaania, joka on antiseptinen aine.

- jos herkästi rasvoitteuva iho kiiltelee, käytä mieluummin imupaperia (blotting paper) kiillon poistamiseen kuin useaa kerrosta huokosia tukkivaa puuteria. Näin säästyt näpyiltä.

- jos iho on rasvainen, käytä mieluiten puhdistusöljyä meikin puhdistukseen, sillä se pehmittää ihon eikä kuivata sitä. Pinnan kuivuus voi tukkia huokoset ja saada talia erittymään liikaa, minkä seurauksena on finnejä.

- kasvovoiteet, jotka ovat purkissa, säilyvät kauemman hyvinä, jos käytät puhdistettua spaattelia niiden ottamiseen purkista (ei siis sormia purkkiin!). Monilla sarjoilla tällainen onkin jo valmiina pakkauksessa.

- Kuori huulesi ennen meikkiä. Laita huulirasvaa ja harjaa huulet puhtaalla hammasharjalla tai puhdistetulla ripsiharjalla.


Kuva: The Style Quotidien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!