perjantai 28. helmikuuta 2014

Torstain tohotuksia

Tämä päivä meni ihan yhtä haipakalla kuin eilinenkin. Klubimme vieraili paikallisessa maahanmuuttajavanhusten päiväkeskuksessa ja siellä menikin ilta rattoisasti teetä juoden ja rupatellen. Ehdin sen jälkeen juuri ja juuri kauppaan, koska eilen jäivät ostokset tekemättä.


Toiminnanjohtaja kertoi heidän pitävän kerran kuussa hemmottelupäivän, jolloin hierotaan kipeitä niskoja ja tehdään manikyyrejä jne. Tästä tuli yhtäkkiä mieleeni, että oma kynsilakkavarastoni on paisunut yli äyräittensä, joten lupasin viedä sinne kassillisen niitä heidän käyttöönsä.

Nyt illalla olen löytänyt paljon muutakin kosmetiikkaa, kuten kasvonaamioita, joita on kokeiltu kerran ja jotka ovat sittemmin unohtuneet johonkin laatikkoon, kuorintavoiteita yms. Tarkistin tietenkin, että ne ovat hygieenisissä pakkauksissa ja ettei mikään ole mennyt pilalle ennenkuin vien ne huomenna heille.

Varastoista löytyi pari parfyymiäkin, joita en ole itse käyttänyt, niin laitoin nekin samaan kassiin, saavat naiset hiukan jotakin kivaa ekstraa huomenna.

Jos teidän paikkakunnillanne on maahanmuuttajanaisten ryhmiä, siis päiväkeskuksia, joissa naiset käyvät, voi sieltä myöskin varmasti tiedustella, ilahtuvaisitko he tällaisesta lahjoituksesta, jos jollakin siis ylimääräistä kosmetiikkaa pyörii nurkissa. Itse en olisi ilman tämänpäiväistä vierailua mitenkään hoksannut tätä tarvetta.


2 kommenttia:

  1. Eikös olekin! Viereisen vanhusten palvelutalon mummut käyvät siellä myös vierailuilla, ja vaikka yhteistä kieltä ei löydykään, naiset laittavat toistensa hiuksia yms. Maahanmuuttajavanhuksille tämä taas on henkireikä, koska he harvoin käyvät/pääsevät edes kotinsa ulkopuolelle.

    Mikä on myös kiva juttu, siellä on paikka lapsivieraille, joille vanhukset opettavat omaa kieltään ja kulttuuriaan, joka on minusta hieno asia. Suomessa syntyneet lapset kun kasvavat tähän kulttuuriin. Onhan se aina plussaa, jos vielä saavat tietoisuuden omista juuristaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!