keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Bloggaria verotetaan tuotelahjoista

Talouselämä-lehti kertoo seuraavaa artikkelissaan 5.5.2014. Verottaja on ottanut kantaa bloggaajan saamien etuisuuksien ja tuotteiden verotettavuuteen. Lainaus (boldaus by Dzinni):

”Bloggaajan veronalaista ansiotuloa ovat palkan ohella muun muassa kirjoittamisen tai tuotteen myynnin perusteella saadut rahakorvaukset, erilaiset tavarat ja etuudet, alennukset, lahjakortit, matkat sekä tapahtumakutsut. Muuna kuin rahana maksetut korvaukset arvostetaan niiden käypään arvoon,” ilmoittaa Verohallinto."

Tavanomaisista, arvoltaan vähäisistä mainoslahjoista, joissa on firman logo, ei mene veroa. Poikkeuksena ovat ne tapaukset, jolloin mainoslahja on saatu sovitusti vastineeksi bloggauksesta.

Bloggaajaa voidaan verottaa yrittäjänä tai palkansaajana.  Veronpidätys on muistettava suorittaa, vaikka toiminta olisi pienimuotoista. Vaikka bloggaaja kirjoittaisi blogiaan satunnaisesti ja saa eri mainostajilta satunnaisesti eri tavaralahjoja, lahjojen käypä arvo katsotaan bloggaajan veronalaiseksi ansiotuloksi. Kyse on tällöin bloggaajan saamasta työkorvauksesta.

Lukekaapa artikkeli esimerkkeineen, linkki on ylempänä.


Kuva: Kauppalehti.

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!