lauantai 28. kesäkuuta 2014

Royal Ascot 2015 - liput ovat jo myynnissä!

Vuonna 2015 Royal Ascot on 16.-20. kesäkuuta. Avajaispäivä 16.6. ja Ladies' Day torstaina 18.6. ovat suosituimmat Ascot-päivät, joihin liput kannattaa varata ajoissa ja ne ovat nyt jo myynnissä. Hinnat täällä.



Royal Enclosureen tarvitaan vuonna 2015 kaksi kutsujaa, joten kutsun saaminen on vaikeampaa kuin aikaisemmin. Siksi kannattaa varata lippu Grandstandille jossa pukukoodiin kuuluu naisilla hattu tai fascinator, muodolliseen tilaisuuteen sopiva mekko, joka ei ole liian lyhyt ja jossa ei ole avonaista vyötäisillä tai alle 2,5 cm leveät olkaimet. Läpinäkyviä olkaimia tai olkaimettomia mekkoja ja toppeja ei saa olla, ei edes jakun tai pashminahuivin alla.

Shortseja ei sallita vaan housujen täytyy olla täyspitkät. Miehillä on oltava puku ja kravatti.

Edullisimmille Silver Ringille & Heath Enclosurelle ei ole formaalista pukukoodia, mutta säädyllinen pukeutuminen on oltava, eikä Royal Ascotin aikana saa käyttää mitään näkyvästi brändättyjä tai myynninedistämiseksi suunniteltuja asuja, joissa logot näkyvät selvästi (tämä koskee kaikkia katsomoita).

Majapaikka ja asu hattuineen kannattaa hankkia ajoissa. Royal Ascotin aikana majoittuminen voi olla kallista ja piukassa, joten mitä aikaisemmin varaa, sen parempi. UK:ssa voin kehua B&B -paikkoja huomattavasti parempitasoisina ja edullisina hotelleihin verrattuna.

Majoitus kannattaa katsoa hyvien kulkuyhteyksien päästä. Lontoon keskustasta menee Ascotiin juna Victorialta, mutta juna voi olla (ja kuulemma onkin) usein erittäin täynnä, joten hyviä vaihtoehtoja majoituspaikalle ovat esimerkiksi Richmond tai Windsorin seutu Ascotin lähellä Berkshiressä.

Kun asu, laukku ja kengät on hankittu, likempänä ajankohtaa voi sitten hankkia ohuet ja hyvät tukisukkahousut (kokemuksesta voin ketoa, että stay-upit eivät ole ihan paras vaihtoehto) ja niille vaihtosukkikset. Ellei ole tottunut korkeisiin kenkiin ja haluaa sellaisia käyttää (en kyllä ihan ballerinoja nähnyt siellä kenenkään jalassa), kannattaa myös varata hiertymien varalta laastareita, liikavarvasteippiä jne. Myös pienet ja korottomat varakengät on hyvä pakata pieneen kassiin mukaan, ettei käy niinkuin eräälle ystävälleni, joka kuulemma eräänä vuonna nilkutteli sukkasillaan kotiinpäin. Näille ylimääräisille tavaroille varatun kassin voi jättää laukkakisan ajaksi cloakroomiin.

Muitilista muusta tarvittavasta:
- hattuneuloja tai pinnejä
- pienet kiikarit (MusiikkiFazer myy tällaisia, jos haluaa edullisesti selvitä hankinnasta)
- pieni tuubi kipugeeliä tai pari särkylääkettä (edelleen, jos seisoskelusta tulee koivet kipeiksi)
- tarpeeksi käteistä, vaikkakin pankkiautomaatteja on alueella

Royal Enclosuren ulkopuolella  piknikit ovat sallittuja niille varatuilla alueilla. Piknikit pitää tuoda mukana koreissa tai kylmälaukuissa ja jokainen 18 vuotta täyttänyt saa tuoda mukanaan yhden avaamattoman pullon kuohuviiniä tai shampanjaa (portilla laukut tarkastetaan). Mitään teräviä keittiöveitsiä ei saa olla mukana. Muuten alueella kyllä on baareja ja kahviloita jokaisen makuun ja kukkarolle.

Itse alueelle kannattaa saapua ajoissa jo aamulla kun portit avataan. Tämä siis ruuhkien välttämiseksi, sillä ainakin tiet ovat tukossa mitä lähemmäksi laukkakisan päivän avaaminen tulee. Sitäpaitsi alueeseen tutustuminen on kivempi tehdä ennenkuin tungosta syntyy. Päivän jälkeen biletys jatkuu laukkaradan ulkopuolella. Radalta on noin 10-15 minuutin kävelymatka asemalle, ja matkalla on pubeja ja ulkoilmaravintoloita.

Alueella on ilmainen wi-fi ja täältä löytyy FAQ ensikertalaisille. Minusta koko tapahtuma oli kiva ja ilmapiiri varsin rentoutunut, joten soisi useammankin kokevan sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!