maanantai 23. kesäkuuta 2014

Royal Ascot 2014 - osa 2


Berkshiressä sijaitsevalla Ascotin laukkaradalla on tapahtumia vuoden ympäri, eivätkä tiketitkään maksa kovin paljoa. Viisipäiväinen Royal Ascot on kuitenkin huippuluokan tapahtuma, johon myydään eritasoisia lippuja.

Silver Ring on halvin katsomokategoria, ja liput sinne maksavat n. £15.00. Grand Stand on seuraavaksi kallein ja lipuille tulee hintaa n. £40-50.00. Liput kannattaa varata ajoissa, sillä ne myydään äkkiä loppuun. Grand Standille tarvitaan miehille puku päälle ja naisille hattu. Silver Ringillä ei ole pukeutumiskoodia.

Royal Enclosure on "by invitation only" ja kutsun saajan on allekirjoitettava paperi, jossa  kutsuja vakuuttaa, että kutsuttu on sopiva olemaan "Her Majestys Representative" ja myös takaa, että kutsuttu käyttäytyy sääntöjen mukaisesti.



Tilaisuus sinälllään oli aika välitön ja riehakaskin, ei yhtään pönötysmeininkiä ollut ilmassa. Miesten pukukoodista unohdin muuten mainita, että musta tai harmaa morning coat aj silinteri ovat pakollisia.

Shampanja virtaa ja sen juominen alkaakin jo aamusta kun portit avataan. Mekin lähdimme kymmenen hengen porukallamme tilataksilla ja otimme mukaan pieniä sormivoileipiä, shampanjaa ja suklaakonvehteja, jotka nautimme jo  autossa.

Kun saavuimme Ascotin alueelle, siellä oli jo väkeä piknikalueilla pystytettyine paviljonkeineen, pöytineen ja tuoleineen. Itse laukkaradan alueella oli erilaisia ja eritasoisia ravintoloita ja baareja, joista voi valita, hienoimmat tietty Royal Enclosuren alueella ja joistakin baareista sai shampanjaa vain pullokaupalla. Ihmeekseni pullollisen mark-up ei ollut mikään ihan tuhoton, silä noin viidelläkymmenellä punnalla sai jo juomapullonsa. Edullisemmille alueille voi tuoda omiakin eväitään.


Koska meillä oli Royal Enclosuren badget, pääsimme väliajoilla kiertelemään kaikissa katsomoissa. Pelaaminen kuuluu myös asiaan, eivätkä Royal Enclosuren vedonlyöntistandien miesväellä rävähtänyt ilmekään, kun me menimme ostamaan vitosen lappua jonkun parikin tonnia edellä pelanneen henkilön jälkeen. Kahden punnan panokset olivat pienimpiä hyväksyttyjä.


No eipä siellä mitään voittoja tullut, mutta jännitys tietystikin oli se tärkein juttu. Pitääköhän alkaa seurata hevoskilpailuja ennen ensi vuoden kisoja?


Royal Ascotin aikana kuninkaallinen väki saapuu kahden aikaan iltapäivällä ja kurvaa näyttävästi sisään vaunuillaan.


Kamerat seuraavat tiukasti toimitusta ja väkijoukossa käy kuhina kun arvaillaan, minkäväriseen asuun kuningatar on pukeutunut.

Sininen asu tällä kertaa. Näin läheltä sain napattua kuvan.
Olin hiukan yllättynyt, että päivässä ei ollut kuin kuusi lähtöä, mutta kyllähän tuolla "being sociable" oli todella iso osa koko juttua. Ystävällisiä tuntemattomia ihmisiä täyttämässä lasisi shampanjalla jne.

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!