sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Gluteenittomat mustapapubrowniet

Olen muistaakseni täällä aikaisemmin julkaissut papusosetta sisältävän suklaakakun ohjeen  - tai sitten muisti falskaa ja olen tehnyt sitä kotona ja unohtanut postata reseptin. Joka tapauksessa tässä olisi nyt brownieohje, jossa pavut eivät todellakaan maistu mitenkään, jos nyt joillakin on aversio papuja kohtaan.



Mustapapubrowniet (gluteeniton, laktoositon)

3 1/4 dl säilöttyjä mustapapuja
2 huoneenlämpöistä kananmunaa (yht. n. 100 g ilman kuoria)
0,6 dl neutraalin makuista kasviöljyä (esim. soija tai auringonkukka)
2 tl vaniljauutetta
2 rkl vahvaa, keitettyä kahvia
60 g tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
165 g vaaleanruskeaa sokeria (demerada tai raakaruokosokeri)
1 dl tummia suklaahippuja
(rouhittuja pähkinöitä)

Kuumenna uuni 170 C. Vuoraa noin 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Huuhtele ja valuta pavut.

Laita tehosekoittimeen pavut, öljy, vanilja, munat ja kahvi ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Laita toiseen kulhoon kuivat aineet (kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja sokeri) ja sekoita ne tasaiseksi seokseksi.

Laita kaakaoseokseen keskelle kuoppa ja kaada siihen papuseos ja noin puolet suklaahipuista (sekä osa pähkinöistä, jos niitä käytät). Sekoita seos tasaiseksi ja levitä vuokaan.

Ripottele päälle loput suklaahiput ja pähkinät. Paista uunin keskitasossa n. 25minuuttia tai kunnes levy on kypsä.

Anna jäähtyä ennen leikkaamista (älä kaada pois vuoasta). Paloista tulee siistimpiä, jos annat vuoan olla jäähtymisen jälkeen n. 30 minuuttia peitettynä jääkaapissa.



3 kommenttia:

  1. Oioi kiitos, ihan mahtava ohje! Heti kokeilen kun ehdin. Hyvää kesää!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!