The Girls of Great Britain and Ireland on tiara, jota kuningatar Elisabeth käyttää usein. Teckin Mary - kuningas George V:n puoliso - sai tämän tiaran häälahjaksi vuonna 1893. Lahjan antaja, "tytöt", oli sosiaaliittien lounasklubi, jota johti lady Eva Grenville.
Alkujaan tiaran seitsemän huipun päällä oli helmet, mutta kuningatar Mary korvasi ne timanteilla.
Tutun näköinen tiara varmaan siinäkin mielessä, että kuningatar on kuvattuna tässä tiarassa Brittien rahoissa.
Kun sotilasjuntta otti vallan Kreikassa vuonna 1973, Kreikan kuningaspari Konstantin ja Anne-Marie pakenivat maasta jalokivineen. Oliivinlehtitiaran lisäksi mukana oli tämä jalokivisetti (parure) smaragditiaroineen, kaulakoruineen, korvakoruineen ja sormuksineen. Kaulakoru muodostaa ristin.
Hollannin kuningatar Máxima on totuttu näkemään tämän tiaran kanssa. Tiaraa kutsutaan Sapphire Parure Necklace -tiaraksi, ja sen alkuperästä on monenlaista tietoa. Tiara oli koostui alkujaan monesta palasta, jotka voitiin erottaa toisistaan ja niistä voitiin erottaa mm. hiuskampa. Keskiosiossa olevasta safiirista sai rintaneulan.
1928 tiaran kultaista kehikkoa muutettiin, siitä tehtiin kiinteä ja joitain jalokivia poistettiin ja korvattiin.
Tiara on goottilaista tyyliä ja sen rungossa on enemmän kuin 600 timanttia. Safiirit ovat Sri Lankalta ja suurin niistä painaa 44 karaattia.
Fifen tiara on yksi brittikuninkaallisten aarteista. Tätä tiaraa nähdään vähemmän julkisuudessa. Walesin prinsessa Louise, kuningas Edvard VII:n ja kuningatar Alexandran tytär, Princess Royal, sai tiaran mennessään vuonna 1889 naimisiin Fifen jaarlin kanssa.
Tässä tiarassa on päärynänmuotoisia, kummaltakin puolelta hiottuja timantteja roikkumassa vapaasti kehikossa. Niiden välissä on vuorotellen päärynänmuotoisia ja pyöreitä timantteja.
The Danish Ruby Parure -tiara kuuluu nykyisin kruununprinsessa Maryn kokoelmiin. Tällä tiaralla on ihan uskomaton tarina, alkaen aina Napoleonin hovista ja päätyen Italian kautta Ruotsin hoviin. Voitte lukea itse koko stoorin täältä. Luin sitä itsekin hiukan hämmästyneenä.
Tiara siis oli alunperin tehty marsellelaisen silkkikauppiaan tyttärelle, joka päätyi Ruotsin kuningattareksi monen mutkan kautta. Naimakaupan yhteydessä tiarasta tuli osa Tanskan kuninkaallisen perheen omaisuutta.
Kruununprinsessa Maryn saadessa tiaran siihen tehtiin joitakin muutostöitä. Tiarasta tehtiin kompaktimpi ja helpompi kantaa. Irroitetuista palasista tehtiin sormus ja hiuspinnejä.
Mistä näissä kahdessa postauksessa esitellyistä tiaroista pidät eniten?
Kuningatar Maximan, koska siinä on safiireja. Siniset jalokivet timanttien kanssa ovat mielestäni tyylikkäitä ja yhdistelmä on raikkaan kaunis. Korvakorujen kanssa kokonaisuus on muutenkin erittäin onnistunut ja tasapainoinen.
VastaaPoistaKiitos näistä koosteista, yllättävä ja mielenkiintoinen postausidea!
Mää pidin Camillan päässä olevasta tiarasta eniten. Ai että näistä tuli lapsuus ja prinsessaleikit mieleen! <3
VastaaPoistaMinä olen viehättynyt tuohon Kreikan oliivinlehtitiaraan. Vähiten tykkäsin tuosta Espanjan tiarasta.
VastaaPoistaMinusta tämä oli kiva aihe, vaikkei se ihan kaikkia kiinnostakaan. Huikeita tarinoita, ja huikeaa suunnittelua, en koskaan olisi voinut arvata, että tiara voi olla näin monikäyttöinen!
Mielenkiintoisin tarina ehkä tuolla Tanskan Maryn tiaralla!
Tosi mielenkiintoista. En osaa valita kauneinta koska en hirveästi pidä jalokivistä ja mahtipontisista koruista. Surettaa kun ajattelee, että jalokivet on ryöstetty alusmaista.
VastaaPoistaMinusta todellakin nämä tarinat ovat mielenkiintoisia, ja vielä mielenkiintoisempaa on se, että todellakin monet tiarat ovat purettavissa osiin, joita voi käyttää erikseen. Aikamoisia käsityöläistaidon mestarinäytteitä.
VastaaPoistaKiinnostaisiko ketään kuulla Fabergén munista? Olen nähnyt niitä Kremlissä.
Kuulla = lukea siis.
PoistaMuuten blogi jatkaa samalla linjalla kuin aiemmin, pieniä nyrjähtelyjä lukuunottamatta.
Kiinnostaa myös Fabergén munat, jos vain jaksat niistä kirjoittaa.
VastaaPoistaIhana postaus ja kyllä, Faberge kiinnostaa.
VastaaPoistaKyllä jaksan niistä munista kirjoittaa, muutamia aitoja henkilökohtaisesti nähneenäkin. Postausta siis tulossa!
VastaaPoista