Esimerkiksi mannapuuro - niin hyvää kun sekin on - voi olla turhan ravintoköyhää lapsille, joten suosittelen kokeilemaan tällaista ratkaisua. Maha täyttyy ja puuro on kuitupitoista, eli pitää nälän hyvin kurissa.
Tässä sitten toinen vinkki: Paahdetut valkosipulit. Vaikka olisit kuinka valkosipulinvihaaja, harva kieltäytyy näistä. Ohje:
- kokonaisia valkosipuleita
- oliiviöljyä
- uunivuoka
- vettä
Leikkaa sipuleista "hattu" pois. Jos haluat käyttää niitä esim. leivän päällysteenä (alkuruoka, illanistujaiset tms.), leikkaa alempaa kuin kuvassa.
Lado sipulit uunivuokaan, pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä, laita vuoan pohjalle n. puoli-1 cm vettä ja peitä vuoka tiukasti foliolla. Laita 175 C uuniin noin tunniksi.
Ihanuus piilee myös siinä, että kun teet vaikka juuriselleristä sosekeiton, nämä valkosipulit tekevät siitä vielä maukkaampaa (ne saa siis puristettua kivasti kuoristaan)! Tämä muuttaa monen ihmisen käsityksen valkosipulista!
Ohje on alunperin Yorkista Blue Bicycle -ravintolasta, missä tätä tarjotaan rapean alkupalapatongin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!