Endiivejä on myös punaisia. |
Sitten tehdään bechamel-kastike. Minä laiskuuksissani laitoin puoli pakettia Koskenlaskijajuustoa (kun sitä nyt sattui kaapissa olemaan) ja hiukan runsaan desilitran kevytkermaa ja pannulla sulatin juuston.
Juustokastike kaadetaan vuokaan sekoitetun kinkku-endiiviseoksen päälle. Sirottele päälle juustoraatetta (esim. Emmental).
Paista n. 180 C kunnes gratiini on sopivasti kullanruskeaa. Anna vetäytyä hetken ja tarjoa lämpimänä.
Ranskalainen endiivigratiini (alkuruokana 8:lle, pääruokana 2-4:lle)
8 endiiviä
Béchamel-kastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
vajaa 2 1/2 dl kermamaitoa
2 1/2 - 3 dl Emmental-, Gruyére, Comté tms. juustoa raastettuna
1/4 tl jauhettua muskottia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
16 ohutta siivua kinkkua
Laita endiivit puoliksi ja laita ne suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Anna poreilla 5-10 minuuttia. Nosta reikäkauhalla pois ja valuta hyvin.
Tee sillä aikaa kastike. Sulata voi pannulla ja sekoita siihen jauhot. Anna kiehahtaa, mutta ei ruskettua. Vatkaa sekaan kermamaito. Kuumenna ja vatkaa seosta niin, että siitä tulee sileää.
Lisää 3/4 osaa juustoraasteesta ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä, älä enää kiehuta. Mausta.
Kiedo jokainen endiivinpuolikas ohueen kinkunsiivuun ja lado ne vuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele kaiken ylle lopu juustoraaste.
Gratinoi uunissa grillivastuksen alla noin kymmenen minuuttia tai kunnes gratiinin pinta on kullanruskea ja kastike kuplii.
Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!