keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Pullavanukas

Kaiken tämän uuniomenain syönnin lomaan alkoi tehdä mieli perinteistä pullavaukasta. Vielä kun Lidlin Ranskanviikoilta oli varastossa yksi brioche-pitko, niin  suunnitelma vaikutti hyvinkin selvältä.

Olen aiemmin laittanut tänne sellaisen vähän fiinimmän version leipävanukkaasta - prinsessa Dianan suosikkisellaisen  - mutta tämä allaoleva on siis perisuomalainen versio siitä.
Mustat pisteen kuvassa vanukkaan päällä ovat aitoa, jauhettua vaniljaa kostutusliemestä.

Pullavanukas


n. 3 dl kypsiä omenakuutioita (päärynä, aprikoosi, nektariini, persikka tai marjat käyvät myös  - tai sekoitus)
n. 300 g pitkopullaa
3 dl kermamaitoa
2 munaa
2 rkl sokeria
2-3 tl vaniljaa
pehmeää voita
(halutessasi esimerkiksi omenien sekaan kanelia)
Vuokaan: voita

Pinnalle:
sokeria

Voitele uunivuoka voilla. Leikkaa pulla viipaleiksi. Vatkaa kermamaito, munat, sokeri ja vanilja seokseksi. Kastele pullanviipaleet nesteseoksessa ja lado kerros vuoan pohjalle.

Levitä päälle hedelmät. Voitele päällimmäiseksi tulevat pullanviipaleet voilla päältä ja kasta alapuoli maitoseokseen ja lado niistä kerros päällimmäiseksi.

Jos nesteseosta jää, kaada sekin vuokaan ja ripottele päällesokeria.

Paista n. 175 C uunissa keskiosassa n. 35 minuuttia tai päällys on kullanruskeaa.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. NAM!

4 kommenttia:

  1. Nam, varmaan hyvää! En oo tainnut koskaan maistaa mutta hyvä vaihtoehto peruspullalle!
    Maiccu/https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. ENpä oo tainnu pullavanukasta koskaan syödä! Vaikuttaa aika hyvältä.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!