keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Venäläistyylinen uunilohi

Mies osti ruodottoman kirjolohifileen tässä eräänä päivänä, ja kun ei hän itse ilmestynyt sitä kokkaamaan, päätin ainakin suolata sen. Laitoin siis fileelle suolaa ja rouhittua mustapippuria ja ajattelin maun siinä vetäytyvän tunteroisen ajan.

Kun ei kokkia edelleenkään kuulunut keittiöön, päätin sitten hoitaa lopunkin itse, eli kuorin perunat, laitoin ne ja hiukan kasviksia (= meilllä ne "tavalliset" kukkakaali ja porkkana) pataan porisemaan ja jäin miettimään, mitä muuta se kala uuniin kaipaisi. Ei tarvinnut pitkään miettiä ja tulos olikin mitä maistuvin. 


 

"Venäläinen" uunilohi

n. 600 g (kirjo)lohifile (saa olla isompikin)

suolaa ja mustapippuria myllystä


Suolaa ja mausta lohi ja anna sen vetäytyä tunti-kaksi jääkaapissa.


Valmista kastike:

1 prk smetanaa

hiukan kermaa

iso rkl hunajaa

1 kokonainen maustekurkku


Sekoita juoksevat aineet ja kaada lohifileelle. Pilko kurkku ja sirottele päälle. Paista 200 C uunissa n. 1/2 h.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten/salaatin kanssa.

Oli muuten aika helppo, hyvä ja varsinkin turhan suolan välttelijälle hyvä ruokalaji, joka ei kaivannut sitruunaa tai tilliä, vaikka niitäkin toki saa laittaa, jos haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!