Tämä on ollut täällä ennenkin, mutta muistaakseni eri versiona. Tästä voi tosiaan keksiä vaikka mitä variaatioita.
Kyseessä on siis uunipeltiruokaa, johon tarvitsee periaatteessa vain latoa ainekset leivinpaperin päälle uunipellille ja antaa uunin hoitaa loput. Paistan yleensä n. 180 asteessa, riippuen siitä, mitä pellille laitetaan. Paistoaika riippuu ihan taas siitä, mitä pellillä on. Kannattaa kokeilla kypsyyttä välillä. Sanoisin kuitenkin, että noin 30-40 minuuttia uunissa on aika tavallinen aika.
Seuraavasta satsista tulee kahdelle nälkäiselle:
3 paprikaa (eri värisiä) lohkoina siemenkota poistettuna
puoli isoa rasiaa herkkusieniä neljään osaan leikattuna (tai yksi pienempi rasia)
1 pkt bimiä eli varsiparsakaalta
1/2-1 rasiaa miniluumutomaatteja puolitettuina (kirsikkatomaatitkin käyvät)
paketti pekonia
2 kananmunaa, jotka lisätään ihan viimeisenä, riippuen halutusta kypsyysasteesta
Lisäksi: Muutama hyppysellinen raastettia Grana Padano -juustoa, rouhittua mustapippuria ja hieman suolaa (juusto on aika suolaista jo sinällään) + hyvää oliiviöljyä.
Pyörittelin bimit, paprikat ja herkkusienet kevyesti oliiviöljyssä ennen kuin laitoin ne pellille.
Kaikki ainekset voi asetella siihen miten haluaa, mutta kananmunille kannattaa tehdä "pesä" niin eivät leviä kovin. Lisää ne viimeiseksi. Nämä munat tosin rikkoutuivat rumasti, mutta makua se ei haittaa.
Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Ripasuta päälle juustoraaste samalla kun lisäät munat. Myös yrttejä voi käyttää, kuivattuja tai tuoreita. Juustoraastekaan ei ole pakollinen, mutta antaa hyvin makua ihan pieninäkin määrinä.
Bon Appétit ja hyvää sunnuntai-iltaa!
Ihana ohje! Minä pienin pekonin sijaan Luigi raakamakkaraa ja maistui hyvälle.
VastaaPoistaTämä on kyllä hyvä ja niin helppo, kun sinne voi heittää miltei mitä tahansa. Kasviksiakin tulee syötyä enemmän tällä tavalla.
PoistaOli muuten hyvä idis heittää ihan hiukan tuota voimakasta juustoraastetta kasvisten päälle, korosti mukavasti makua, eikä sitä tarvita paljoa. Parmesaaniraaste ajaa saman asian.