maanantai 25. maaliskuuta 2024

Kotimatkalla

Vähän erikoinen otsikko tälle postaukselle, kun en tiedä, kuinka päin nämä kotimatkat menevät, onko koti Saksassa vai Suomessa. Mutta...

Oli kyllä kieltämättä erikoinen junamatka tänne (Edit: siis junamatka oli välillä Aachen-Düsseldorf). Ihan kuin paikallisessa pöpilässä matkan varrella olisi ollut yleinen vapaakävelypäivä suljetun osaston potilaille, ja tämä sakki oli sitten ryysännyt kaikki samaan junaan. Ennen Leverkusenia henkilökunta joutui jo hälyttämään poliisit paikalle, mikä aiheutti yli 10 minuutin viivästyksen, jo ennestään myöhässä olevalle RRX:lle. Tapahtumat olivat selkäni takana vaunun toisessa päässä, ja joku sitä filmasikin. Itse en edes halunnut katsoa. 

Normaalisti olisin kulkenut suoralla junayhteydellä, tai vaihtanut Kölnissä, missä onkin kiva rautatieasema, mutta nyt oli jotain ratatöitä, joiden vuoksi ajelin ensin Düsseldorfiin paikallisjunalla ja siitä S-bahnilla lentokentälle.

Düsseldorfissa kentällä on hyvä Lufthansan businesslounge, mutta pian tämäkin lysti loppuu, kun SAS eroaa Star Alliancesta. Nälkä olikin jo huutava, kun sinne saavuin.


Osa leipävalikoimasta.

Baijerilaisia pizzoja. Kasvisversiossa hapankaalta ja juustoa,  toisessa versiossa Weißwurstia ja juustoa brezel-pohjalla. Taustalla luumupaistosta.

Kermaista kanacurrya ja perunakroketteja. Oikein herkullista.

Juomana Apfelschorlea, eli omenamehua sekoitettuna kuplivaan kivennäisveteen. Lähti jano hyvin.

Salaattipöytä, jälkkärit ja hedelmät + leipien levitteitä.

Jotakin kasvispataa tahinilla ja bataattikeittoa.

Luftiksen "pakollinen" namibaari.

Kahvin, teen ja kaakaon kanssa kakkuja, pikkuleipiä ja minimunkkeja.

Arlandan SAS-loungessa olikin sitten vähän köyhemmät tarjoilut.





Ei sielläkään yleensä ihan näin surkeita safkoja ole, mutta oli tosin myöhäinen ilta ja lounge suljettaisiin kohta. 


Suomeen pääsin sitten suuremmitta kommelluksitta, paitsi, että täällä on wifin kanssa jotain ongelmaa, tämä yhteys piti hoitaa läppärille puhelimen kautta. Reitittimessä ilmeisestikin jotakin häikkää. Toivottavasti saadaan kuntoon pian.

2 kommenttia:

  1. Nauratti hapankaalipizzat Düsseldorfissa. Pidän hapankaalista, mutta mieluiten pfalzilaisen Saumagen´in ( makkaraa), perunamuusin ja Rieslingin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä se oli aika erikoinen yhdistelmä. En maistanut :D

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!