tiistai 19. maaliskuuta 2024

Lisää hävikkiruokakaupan kosmetiikkatarjontaa

Kirjoittelin aiemmin hävikkiruokakaupasta ostamistani ripsiväreistä täällä, ja jatketaan nyt samasta paikasta hankituilla Joe Blascon tuotteilla.


Ostin siis sieltä puhdistusmaidon (200 ml) ja Freshness Lotion -kasvoveden (400 ml). Molemmat on pakattu pumppupulloihin.

Tuntuu joskus siltä, että vanha kunnon puhdistusmaito on miltei unohdettu tuote. Nykyään kun on kaikenlaisia puhdistusöljyjä sun muuta.

Toisaalta, eihän puhdistusmaito niistä kovin poikkea, ja saattaa sisältää enemmän ihoa hoitavia ainesosia, kuten tässä puhdistusmaidossa kosteuttava glyseriiniä, ihoa rauhoittavia kehäkukkaa ja allantoiinia ja kosteuttavaa ruskolevää. Öljypohjana tällä emulsiolla on manteliöljy.

Noiden hoitavien ainesosien tehoaminen tosin vaatii sen, että tätä hiukan aikaa hierotaan iholle, että ne ehtisivät vaikuttaa.

Minusta tämä maito puhdisti meikin hyvin kasvoilta, ja se irroitti myös silmä- ja huulimeikin ärsyttämättä ihoa. Emulsion tuoksu on hennon sitruksinen. 

Poistamisessa käytin kosteutettua liinaa, kuten yleensä.

Kasvovesi sitten tosiaankin on jättipullossa ja riittää varmaan ikuisuuden. 

Tämä kasvovesi on alkoholiton, ja kosteuttaa ihoa mm. sislätämänsä natrium-PCA:n avulla. Kummallisesta nimestään huolimatta se on glutamiinihapon johdannainen, jota esiintyy iholla luonnostaankin.

Muita ainesosia tässä kasvovedessä ovat mm. ruskolevä, maitohappo, allantoiini ja ginseng. 

Itse kasvovesi on sinertävää ja sopii herkällekin iholle, myös silmien ympärillä käytettäväksi.

Maahantuojan (Norris Cosmetics Oy) mukaan Joe Blascon tuotteet löytyvät Allergia- ja Astmayhdistyksen Allergiaportaalista, mutta minä en niitä sieltä löytänyt (linkki). Näin INCE:jä katsoen kuitenkin luulisin näiden sopivan herkällekin iholle hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!