lauantai 30. maaliskuuta 2024

Pääsiäisfiiliksiä

Olen nyt ollut Suomessa kohta viikon, ja niin paljon kuin odotinkin pääsyä kunnolliseen keittiöön kokkaamaan, on viikkoni kulunut ilman yhtäkään ainoaa kokkaamista, suurinpiirtein vain einesmaksalaatikkoa ja karjalanpiirakoita (=> riisipiirakoita) syöden.

Eilen oltiin tosin ystäväni kanssa vähän viihteellä, siis käytiin illastelemassa Turun Wiklundin Trattoriassa.

Olipa kerrassaan herkullisia etanoita valkosipulivoissa ja tuoreella timjamilla ryyditettyinä! Jälkkäriksi ahnurit valitsivat kokoelman, jossa oli tiramisua, sitruuna- ja vaniljajäätelöä, macaroonseja ja itse tehtyjä suklaakonvehteja tuoreilla marjoilla ja marenkimurulla. Olipa siinä jätskiannoksessa pari kuivattua ja rouskuvaa omenansiivuakin. Olisin voinut tosin vetäistä vielä toisenkin etana-annoksen jälkiruoaksi.


Tämä kaikki huuhdeltiin alas pullollisella Alsacen Gewürtstramineria. Yksi suosikkirypäleistäni.

Suunniteltu kokkauslista on mahtava! Ensi viikon aikana pitäisi ehtiä tehdä ainakin chow mein -nuudeleita (Saksasta en löytänyt tätä kastiketta, enkä kyllä paljoa niitä nuudeleitakaan - ainakaan lähi-REWEstäni), herkkusienillä jatkettua lihamureketta (palan halusta kokeilla!) ja turkkilaista börekiä. Viimeksimainittuun on ainekset jo olemassa, ja sepä vasta onnistuessaan herkkua onkin!

Keksin myös, että mitäs turhaan täältä kaikkia herkkuja matkalaukussani Saksaan hinaan, jospa laitan paketin postiin ensi perjantaina, niin se on perillä viikon päästä. Kotiinkannettuna! Saksassa harvemmin joudut noutamaan mitään postista, eikä siellä mitään pakettiautomaatteja ole. Alle kuuden kilon lähetys tulee kotiin kolmen kympin hintaan, mistä olen tyytyväinen.

Viimeksi kun palasin Suomesta, laukkuni painoin 26 kiloa, ja se piti purkaa ala-aulassa (minulla ei tuossa 1800-luvun talossa ole hissiä) että sain sen kaikki tavarani ylös portaita, jotka kaiken kukkuraksi ovat todella jyrkät.

*****

Ihmettelin muuten eilen, että Wiklundin tavaratalo oli auki! Alan näköjään tottua siihen, että ainakin koti-Saksassa kaikki kaupat ovat kiinni juhlapyhinä ja tietenkin sunnuntaisin. 

Toinen ihmettelynaihe tässä kaikessa "expattiutumisessani" oli viikolla, se, että kävin hakemassa liki naapurissa olevasta Manhattanin apteekista apua kiusalliseen ja kipeään aftaan kielessä.

Kuinka voikaan olla niin happamia asiakaspalvelijoita! Ei hymyn häivää, eikä edes tervehditä, saati vastata siihen, kun lähtiessäni ja kiittäessäni toivottelin hyvää pääsiäistä. Koin tämän erityisen tylynä ja olin todella närkästynyt poistuessani sieltä.

*****

Mutta: Positiivisesti! Nyt haluan kuulla sen, mistä SINÄ olet iloinen/onnellinen tänään? Kerro!

Meillä eräs herrashenkilö laittaa tänään pippuripihvejä, jota odotan kieli pitkällä. Kyytipoikana on jo jouluna hankittu erinomainen punaviini.

6 kommenttia:

  1. Aurinko ja poikkeuksellinen lämpö saa iloiseksi. Ja olen päässyt lomatunnelmaan, tänään piti oikein miettiä, mikä päivä nyt on. Hyvää pääsiäistä! -q

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Onhan se nyt täällä Suomessakin lämpimämpää. Tosin se on ihan toinen juttu n. 2k kilometriä etelämpänä... Mutta ihanaa vaihdattaa kesärenkaat auton alle, se on aika "kesän merkki"! Ihanaa pääsiäisviikonloppua!

      Poista
  2. Etanat on mun lemppareita, en ole tainnut syödä niitä aikoihin. 🤤

    Oon onnellinen, ettei mun pari päivää sit alkanut flunssa ainakaan tunnu enää menevän pahemmaksi, joten eiköhän tässä toivuta, ennen kuin ensi viikon loppupuolella pitää mennä kodin ulkopuolisiin hommiin.

    Kivaa pääsiäistä. 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo S-ryhmän ravintola mikään gourmet-paikka ole, mutta nuo etanat olivat rapean, paahdetun leivän kanssa kyllä hyviä, josko ehtisi tällä reissulla toistamiseenkin siellä evästelemään.

      Kiitos ja kivaa pääsiäistä myös sinulle!

      Poista
  3. Olen onnellinen terveydestä ja kesän tulon odotuksesta.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!