lauantai 16. maaliskuuta 2024

Päivän soppa: Karhunlaukkakeitto

Piti kirjoitella tänään ihan toisesta aiheesta, mutta...

Sitten kaupasta löytyi karhunlaukkaa.

Tiedän, että Keski-Euroopassa on karhunlaukka-aika, mutta toistaiseksi sitä ei ole ollut tässä lähi-Rewessäni, joten ilman muuta ostin. Joskus Sveitsin-aikoinani tein siitä keittoa, mutta kumma kyllä sitä reseptiä en täältä blogista löytänyt, joten piti hiukan "säveltää".

Karhunlaukka maistuu hiukan valkosipuliselta, joten se vaatii oheensa jonkin neutraalin kasviksen, joka sitten valikoitui kesäkurpitsaksi.


Tämä tehdään mukaellen kesäkurpitsa-tillikeiton reseptiä, sillä erotuksella, että saksin karhunlaukan kesäkurpitsapalasten mukaan kiehumaan. Enkä siis laittanut sitä tilliä, mitä täältä hyvin harvoin kaupasta edes löytyy.

Aloitan aina keitot kuullottamalla (oliiviöljyssä tai voissa, keitosta riippuen - esim. kalakeitto vaatii voin, muuten pärjään oliiviöljyllä, varsinkin kasvisten kanssa) sipulisilppua öljyssä. Nyt oli varastossa punasipulia, mutta kaikki sipulit käyvät ihan yhtä hyvin.

Kaapissa oli pieni pullollinen nestemäistä valkosipulia, joten sitä lisäsin keittoon maustaessani sen. Eikä sitäkään olisi ihan välttämättä tarvittu.

Kerma ja oliiviöljy unohtuivat kuvasta. Kermaakaan ei tarvittu paljoa, ja sitä ilmankin olisi pärjännyt, niin maukasta tästä tuli. Pieni luraus öliiviöljyä meni myös annoksen pinnalle.


Mutta kyllä jatkuvasti voin ihmetellä sauvasekoitintani, jonka parilla kympillä paikallisesta Amazonista tykötarpeineen ostin! Varsinainen tykki, ja paaljon parempi kuin se tyyris Bamix, joka harmikseni katosi Sveitsin muuttotavaroistani kun tulin takaisin Suomeen sieltä. Ihan uppo-outo merkki tämä on (Bonsenkitchen), mutta kylläpä se toimii hyvin!

*****
Heitin yhtenä päivänä viikolla pienen kävelylenkin. Täällä alkaa olla +18 C ja ihmiset istuvat ulkoterasseilla syömässä ja juomassa. 

Ja minä alan kohta valittaa taas sitä kuumuutta, ihan kuten viime kesänä. Kunhan nämä vanhan talon kiviseinät tästä lämpiävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!