keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Trish McEvoy Black Rose Oud - mikä ihmeen OUD?

Satuin saamaan jo oikeastaan aikoja sitten näppeihini pikkupullon tuota yllämainittua parfyymiä. Onpas viekoitteleva tuoksu....


Eriväriset ruusut todellakin tuoksuvat erilaisilta, mutta mitä sitten on se parfyymeissä usein mainittu "oud"?

Sen lisäksi, että oud on arabialainen soitin, se on todellakin jotakin muutakin. Oudia saadaan trooppisesta Agar-puusta (Aquilaria) silloin kun siihen iskee tietynlainen home, Phialophora parasitica, jolloin puu alkaa tuottaa kallisarvoista, tummaa ja tuoksuvaa pihkaa, joka on parfyymin ainesta, ja jota kutsutaan siis oudiksi. Puun uskotaan olevan peräisin Intian Assamin alueelta, mutta nykyään se on levinnyt kaikkialle Kaakkois-Aasiaan.

Oud tuoksuu kompleksisen makealta, puumaiselta ja aromaattiselta, ja siksi se on todella arvostettu parfyymien raaka-aine. Koska se on luonnollista alkuperää, se harvoin ärsyttää ihoa. Koska se on harvinainen ja todella haluttu parfyymien raaka-aine, se on ehkä myöskin maailman kallein sellainen. Sen hinnaksi arvioidaan puolitoista kertaa kullan hinta, ja siksi sitä monasti kutsutaankin juoksevaksi kullaksi.

Oud muodostaa kompleksisuutensa vuoksi usein parfyymien pohjatuoksun. Sitä voi käydä nuuskuttelemassa vaikka Estée Lauderin Sensuous-tuoksussa, tai Amouagen Epic Woman-tuoksussa. Tai vaikkapa tässä Trish McEvoyn tuoksussa, jos sellaisen sattuu saamaan käsiinsä.



Miltä sitten tämä Trish McEvoyn parfyymi tuoksuu? Fragrantica kertoo seuraavaa:

Ylellinen, hypnoottinen, moderni tuoksu, jossa yhdistyy musta Baccara-ruusu ja kallisarvoinen ja haluttu oud. Elinvoimaisen tulinen tuoksu, jossa on eksoottisia mausteita ja aistillista metsää.

Pintatuoksu: Tuoreita vadelman lehtiä, täyteläistä litsiluumua, osmanthuskukkaa, japanilaista sahramia, mustapippuria.

Keskituoksu: Mustan Baccara-ruusun terälehtiä, papyrusta, keskiyön orkideaa, suitsukkeita.

Sydäntuoksu: Oud-öljyä, santelipuuta, sensuellia myskiä, patsulia, Madagaskarin vaniljaa.

Luonnollisia aineita: Bulgarialaista ruusuöljyä, rose-absolutea, patsuliöljyä, geraniumöljyä, sypressiöljyä, Egyptinkuminaöljyä, seetripuuta ja bentsoehartsia.

Voisin sanoa, että onpa erittäin lumoava tuoksu, erikoinen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!