sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Suvisoppaa eli kesäkeittoa

Kuinka moni on jo tehnyt kesäkeittoa tuoreista kesän vihanneksista? Laitoin äsken ison kattilallisen, hiukan perunaa, paljon kukkakaalta, porkkanaa, neulapapuja ja sokeriherneenpalkoja. Niin hyvää tulikin!

Laita ensin kiehumaan perunat ja porkkanat pieneen vesitilkkaan ja lisää loppuvaiheessa vasta muut aineet, jotka eivät tarvitse yhtä paljoa keittoaikaa. Lisää maito ja kuumenna, älä enää keitä. Mausta valkopippurilla, suolalla ja ruohosipulilla ja voinokareella.

Kattilaan lisätään viimeiseksi neulapavut ja sokeriherneet, koska ne eivät tarvitse pitkää kypsymisaikaa, vaan saavat jäädä al denteksi. 

Valmis kesäkeitto!

Kesäinen ruoka vaatii kesäisen jälkkärin; tein raparperikiisseliä. Pieni vesitilkka kattilan pohjalle, siihen pilkottuja (kuorittuja) raparperinvarsia, joista keitetään notkean hillomainen seos kanelitangon ja halkaistun vaniljatangon kanssa. Lopuksi lisätään makeutetta, jos tarvitsee ja chia-siemeniä, jotka saostavat keitoksen kiisseliksi. Anna jäähtyä ja tarjoa kerman kanssa.

Moderni raparperikiisseli; chian siemenet saostavat soseen kiisseliksi häviten raparperin sekaan liki tyystin.

6 kommenttia:

  1. Ooh, ihania kesäruokia! Kesäkeitto on ihan minun suosikkini, pitäisikin varmaan tehdä. Viimeksi keittoon holahti vähän liian paljon kermaa ja keitosta tuli liian rasvaista. Jos olisi parempi onni tällä kertaa...

    T: Riikka/Kaikki punaisen sävyt-blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä hyvää - laitoin luomutäysmaitoa sen alkuperäisen keittoveden lisäksi, mutta vaatii se kuitenkin voinokaretta vielä.

      Poista
  2. Kesäkeitto on kyllä hyvää. Miehen suvussa siihen on tapana lisätä punajuurta sen verran että siitä tulee vaaleanpunaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aih, punajuuri on lempparivihannes, täytyypä kokeilla!

      Poista
  3. Oi! Nää on ihan lapsuuden kesäruokia! Hitsi, kesäkeittoa pitääkin tehdä kaikkien näitten vuosien jälkeen. Miten voi jonkun ruuan olemassaolon tolleen unohtaa?

    VastaaPoista
  4. Onneksi kokkailen sen verran ulkomaillakin, että vanhat, tutut ruoat pysyvät mielessä. Esimerkiksi perinteisestä kalakeitosta (resepti on täällä blogissa jossain) tykkäävät englantilaiset ihan kympillä :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!